/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a zéró emissziójú iskolabusz

2020. január 22. 12:55   |   Autoblog
címkék:  

Az amerikai, Virginia állambeli diákok hamarosan elektromos hajtású iskolabuszokkal mehetnek majd iskolába. Az ikonikus fekete-sárga buszok egy töltéssel 215 kilométert tudnak megtenni és akkumulátoruk 3 óra alatt újratölthető.

TBB Saf-T Liner Jouley TBB Saf-T Liner Jouley

A villanyhajtású járműveket az észak-amerikai Daimler Trucks leányvállalata, a Thomas Built Buses fogja leszállítani, első körben 50 darabot. A virginiai központú energiavállalat, a Dominion Energy azt tervezi, hogy az állam összes iskolabuszát, szám szerint 1050 darabot egytől-egyig elektromos hajtásúra cserélnek majd.

A Thomas Built Buses Jouley típusa a kaliforniai Proterra vállalattal együttműködésben készült el és 220 kWh kapacitású akkumulátora 215 kilométeres hatótávolságot biztosít. És jelen pillanatban ez az egyetlen villanyhajtású busz, amelyik alapkiépítésben gyorstöltésre is lehetőséget ad. 60 kW-os Proterra DC gyorstöltővel a busz telepe 3 óra alatt 80 százalékosra tölthető.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/