/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a zöld Batmobile

2019. augusztus 26. 12:55   |   Autoblog
címkék:  

Itt az alkalom megszerezni a BMW történelem egy kiemelkedően karakteres és ritka darabját. Ez az egyik aukciós oldalra felkerült 1974-es BMW 3.0 CSL, vagy ahogy a rajongók hívják, a „Batmobile”, egyike az összesen négy zöldre fényezett 3.0 CSL-nek.

1971 és 1975 között összesen 765 darab BMW 3.0 CSL készült, amelyet az E9 Coupe modellből homologizációs céllal fejlesztettek ki. Különösen a gyártás utolsó két évében készült második szériás példányok a keresettek, amelyek hatalmas első kötényt és nagyméretű hátsó szárnyat viselnek. A közvélemény emiatt rájuk aggatta a „Batmobile” becenevet.

1974-ben összesen 40, 1975-ben pedig már csak 17 darab látott napvilágot a 3.0 CSL-ből, amely minden idők egyik legikonikusabb BMW-je. Jellegzetessége a „Batmobile” aerodinamikai csomag, amely nagyméretű első kötényt, tetőre erősített kis szárnyat és nagyméretű légterelőt foglal magában. De a CSL felszereltség része volt az alumínium motorháztető, ajtópanelek és csomagtérfedél, akárcsak a fix hátsó ablakok és a vékonyabb acél karosszériaelemek.

A Taiga zöldmetálra fényezett 3.0 CSL-t egy eredeti hengerfejjel és blokkal megépített, befecskendezéses, 3,2 literes soros hathengeres motor hajtja, amihez négyfokozatú kéziváltó kapcsolódik. Természetesen a hátsó kerekek hajtottak, mégpedig egy korlátozottan önzáró differenciálművön keresztül. A tengelyvégeken 14 colos klasszikus Alpina felnikre húzott 205/70 VR 14-es Michelin abroncsok feszülnek. Az utastér érdemleges tartozékai a korhű Scheel sportülések és a Petri Sport kormány. A kilométeróra 74 ezer kilométert mutat.

Az aukcióból még 3 nap van hátra, a 3.0 CSL Batmobile licitje jelenleg 120 ezer dolláron áll. Igazán nem sok egy ilyen különlegességért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/