/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Audi 80 Coupe az új RS modellek stílusában

2020. szeptember 28. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi első RS modellje, a Porschéval közösen fejlesztett RS 2 Avant kizárólag kombi karosszériával volt elérhető és egy év alatt a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően az eredetileg tervezett 2200-zal szemben 2891 darab készült belőle. Kupét nem gyártottak belőle, pedig egy ilyen autó, az RS 2 Coupe méltó utódja lehetett volna a legendás Ur-Quattrónak. A német Prior Design ezt orvosolandó, bejelentett egy 40 darabra limitált RS 2 widebody optikai csomagot az Audi 80 Coupe modellhez. Nem árt sietni.

A karosszériakészlet teljesen átformálja, és rendkívül ütőssé teszi a Coupét. Az optikai csomagot az aktuális RS modellek inspirálták és számos részlete az eredeti Audi Quattro modellre emlékeztet. A csomag része az első és hátsó sárvédő-szélesítések, az új küszöbök, az egyedi motorháztető, valamint az agresszívabb lökhárítók. Az első szoknya alsó toldatot és oldalsó légterelőket kapott, míg a fart nagyméretű diffúzor, ovális kipufogóvégek és egyedi szárny ékesíti.

Az Audi Coupé félelmetesen jól mutat a widebody karosszériával, már csak egy potens erőforrás kell az örömhöz. Az S2 Coupe 2,2 literes öthengeres turbómotorja nem rossz; de persze egy eredeti RS 2 szív lenne tökéletes a maga 315 lóerejével.

Az Audi Quattro raliautó 40. születésnapjával összhangban a Prior Design csak 40 darab widebody készletet fog gyártani az Audi 80 Coupéhoz. A készlet kizárólag online vásárolható meg, ára 5798 euró + szállítás. Egy ember csak egy készletet vásárolhat. A gyártás ez év végén veszi kezdetét, a kiszállítások pedig decemberben indulnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/