/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az Aston Martin Vantage F1 kiadás

2021. március 23. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin bemutatta a Vantage F1 Edition modellt, amely a modellsorozat csúcsára érkezik és a márka visszatérését ünnepli a Formula 1-be. A Vantage F1 Edition gyakorlatilag megegyezik a hivatalos F1-es biztonsági autóval, amelyet az Aston Martin a közelmúltban leplezett le.

A Vantage F1 Edition nemcsak a legerősebb Vantage, de különleges alváz megerősítéseket, egyedi futóműhangolást és aerodinamikai fejlesztéseket is kapott. Négyliteres, duplaturbós V8-as motorja 25 lóerővel erősebb, mint a normál Vantage-ben, 535 lóerőt mozgósít. Csúcsnyomatéka 685 Nm, amely megegyezik a korábbi értékkel, viszont ezt szélesebb fordulatszám-tartományban szolgáltatja. A nyolcfokozatú automataváltón is reszeltek kicsit, így az még fürgébben vált és direktebb érzést ad.

Akárcsak a safety car esetében, a felfüggesztés és a kormányzás is eltér a hagyományos modellekétől. Feszesebb a csillapítás, még közvetlenebb a kormányzás érzet; a hátsókerék-hajtású sportkocsival még pontosabban, még stabilabban vehetők a kanyarok. A kerekek méretén is változtattak, 20 colos felnik helyett immár 21 colosak forognak az Aston Martin alatt, rajtuk Pirelli köpenyekkel.

Szembeötlők az extra légterelők is, amelyek a karosszáriát ékesítik. Az első splitter és oldalsó légterelők, az alváz terelőlapjai, valamint a nagyméretű hátsó szárny együttesen 200 kilogrammal nagyobb leszorítóerőt termelnek, mint a Vantage-nél.

A Vantage F1 Edition a Formula 1-be való visszatérés tiszteletére megalkotott Aston Martin Racing Green zöldben érhető el, de fekete és fehér színben is megrendelhető, matt sötétszürke verseny grafikával. Az összes rendelkezésre álló árnyalat elérhető fényes és matt változatban is.

Az utastérben alapfelszerelés az obszidián fekete bőr és fantomszürke Alcantara kárpitozás, limezöld, fekete, szürke vagy piros kontrasztvarrással.

Az új Aston Martin Vantage F1 Edition kupé és roadster változatban is megvásárolható, 142 ezer fontos ajánlott fogyasztói áron. Németországban a kocsi ára 162 ezer euró, a kiszállítások májusban indulnak.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/