/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az aszfaltkarcoló Toyota Prius

2023. június 19. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A legtöbb autórajongó egyetért abban, hogy a 2022-ben bemutatott, ötödik generációs modell az eddigi legszebb Toyota Prius. Elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb a japán tunerek is rátegyék a kezüket a karcsú és elegáns hibrid ferdehátúra. A T Demand nevű japán tuningcég is bemutatta a saját változatát, amely elsősorban az ültetett sportfutóművével és az extrém módon bedöntött kerekeivel kelt feltűnést.

A T Demand a felfüggesztés-módosítások hosszú listáját kínálja, beleértve a Pro Arm új felső és alsó lengőkarjait, stabilizátorpálcáit, és keresztlengőkarjait, valamint az állítható feszességű Pro Damper lengéscsillapítókat. Az összes alkatrészt fényes narancssárgára fényezik le, ami kívülről nem igazán látszik, de egy szerelő garantáltan meg fog lepődni, ha alánéz. A teljes készlet ára 562 100 jen, azaz 1,372 millió forint.

De lehet tovább is menni: a 767 800 jenbe (1,874 millió forint) kerülő Airsus légrugómodul lehetővé teszi, hogy a Prius rendkívül közel engedje magát a talajhoz, ami drámai látványt nyújt, különösen akkor, amikor nem mozog, vagy tükörsima úton használják, mert akkor az sem probléma, hogy szinte súrolja az alja az aszfaltot.

Természetesen a széria Prius nagyobb, 150 mm-es hasmagassága praktikusabb a mindennapi vezetési helyzetekben de tény, hogy az ültetés jól áll az áramvonalas autónak, amelynek visszafogottan sportos karaktere így még jobban tud érvényesülni. Egyébként, ha szükséges, a csomagtartóba rejtett kompresszor pillanatok alatt felfújja a háromkamrás légrugókat, amelyek az eredeti szabad magasság közelébe emelik vissza a Priust.

A T Demand a fékrendszert is továbbfejlesztette, bár a lassításokból nagy részt vállaló generátor-villanymotor fékhatása miatt erre aligha volt szüksége a hibrid autónak: a gyárilag szerelt, 282 mm-es tárcsák helyett 355 vagy 380 mm átmérőjű, hűtőbordákkal ellátott tárcsákat kínálnak a vevőknek masszív, hatdugattyús féknyergekkel.

A T Demand fehér Priusának legfeltűnőbb részei a hatalmas könnyűfém kerekek, és nem csak a méretük, formájuk és krómozásuk, hanem a helyzetük miatt is, ugyanis annyira nagy negatív dőlést kaptak elöl-hátul, hogy egyenesben szinte csak a belső élük éri az aszfaltot. Látványosabb lesz tőle a megjelenés, de az egyenesfutás, a rugózási komfort és a kormányzás a kárát szenvedi.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/