/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az ausztrál hipersportautó

2018. január 11. 13:05   |   Autoblog
címkék:  

A hipersportkocsik általános jellemzői az 1000 lóerő fölötti teljesítmény, az 1:1-hez közelítő súly-lóerő arány és a 400 km/óra fölötti végsebesség. Azonnal a Koenigsegg One:1 ugrik be, amely mindhárom területen jeleskedik. Olykor azonban a hiperautó státusz eléréséhez elegendő, ha csak az egyik feltétel teljesül, mint az ausztrál Quantum GP700 esetében.

Mindannyian hallottunk már az Ariel Atomról, a csővázas minimál sportkocsiról, amelyet sokáig a világ legjobban gyorsuló rendszámos autójaként tartottak számon. Az Atom kezdetben 300 lóerőt adott le, majd elkészült belőle az elvetemült 500 lóerős változat, melynek megzabolázásához minimum autóversenyzői képesítésre volt szükség.

Az ausztrál Jeff David mindig is csodálta az Atomot és elhatározta, hogy megalkotja belőle hazája első hipersportautóját. David a munkát az Atom vázának meghosszabbításával és átalakításával kezdte, majd következett a megfelelő erőforrás beszerzése és tuningja. A kocsi hátuljában jelenleg egy 2,7 literes négyhengeres benzinmotor dolgozik, kettő darab kompresszorral megerősítve. A teljesítmény 700 lóerő, a maximális forgatónyomaték pedig 653 Nm. Az erő egy hatfokozatú Holinger szekvenciális váltóművön keresztül zúdul a hátsó kerekekre.

A GP700 2,6 másodperc alatt sprintel 96 km/órára, csúcssebessége pedig 280 km/óra elektronikusan korlátozva, ami valószínűleg halál közeli élménnyel ér fel. A GP700 inkább a kanyarokban brillírozik, a fejlesztők szerint hatékony aerodinamikája révén 180 km/órás tempó mellett 2,5 G-vel képes bevenni a kanyarokat. Lassulása is kivételes, maximális fékerőnél a pilótára és utasára a testsúlyuk kétszerese hat.

A GP700 már a világ számos országában megvásárolható, a Quantum Performance Vehicles égisze alatt. Az Egyesült Államokban az ára valamivel 700 ezer dollár alól indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/