/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az egyik legritkább Maserati

2016. augusztus 08. 10:00   |   Autoblog
címkék:  

Az 1969-es Maserati Ghibli Spyder SS-ből összesen 25 darabot építettek, 15-öt közülük európai specifikáció szerint, ötsebességes manuális váltóval készítettek el. Ez a sárga példány a második legyártott darab, a nagyobb, 4,9 literes V8-as motorral és ötgangos kézi váltóval szerelve.

A nyitható tetejű, kétüléses Maserati Ghibli Spyder 1969-ben mutatkozott be a kupé 4,7 literes, 310 lóerős V8-as motorjával. A dupla vezérműtengelyes erőforráshoz ötfokozatú kézi váltót kapcsoltak, de lehetett rendelni háromsebességes automatával is. Még ugyanabban az évben debütált a 4,9 literesre felfúrt motorral hajtott Spyder SS modell, amiből csupán 25 darab hagyta el a gyárkaput. Ez a gép 335 lóerőt tudott és 280 km/órás végsebességével az akkori leggyorsabb Maseratinak számított.

A 25-ből 15 darab európai specifikáció szerint készült, az árverésre bocsájtott darab ezek egyike. Az autót ennek ellenére Beverly Hills-be, Kaliforniába szállították le újonnan, ahonnét csak 2008-ban került át Európába. Tökéletes restauráláson esett át, megtartotta eredeti sárga fényezését és fekete Connolly bőrkárpitját, emellett kapott korhű, fűzött Borrani kerekeket is.

Az európai kivitelű, 4,9 literes motorral hajtott Ghibli Spyderek a legkeresettebb Maseratik közé tartoznak. S most itt a lehetőség lecsapni egyre, a kaliforniai Monterey-ben megrendezett Mecum árverésen (augusztus 18-20.) meg lehet szerezni ezt az álomautót.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/