/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az egymilliomodik hálózatról tölthető BMW

2021. december 08. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

Az esztendő vége előtt nem sokkal a BMW Csoport ünnepélyes keretek között átadta sorozatgyártásban készült egymilliomodik hálózatról tölthető modelljét. A jubileumi újdonság egy BMW iX xDrive40 modell, amelyet december 6-án vett át a tulajdonosa a BMW Weltben.

P90446553-highRes

A vállalatcsoport a mérföldkőnek számító átadást két exkluzív ajándékkal tette még felejthetetlenebbé: a tisztán elektromos meghajtású új autó tulajdonosa nem csupán a modell kulcsait vehette át, de a biztonságos és kényelmes otthoni járműtöltések érdekében egy teljes körű beüzemeléssel házhoz vitt BMW i Wallbox fali töltőt, illetve a BMW Charging járműtöltő hálózat nyilvános pontjain beváltható, egész Európára érvényes kreditet is kapott.

A BMW Csoport két technológiai innovációja, a BMW iX és a BMW i4 november közepén érkezett meg a világ útjaira. A rajongók részéről mindkét modellt osztatlan népszerűség övezi, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a modellekre érkező, összes piacon regisztrált számtalan előrendelés.

Hálózatról tölthető portfólióját a bajor prémiummárka már a következő évben további két újdonsággal gazdagítja: a BMW 7-es sorozat és a BMW X1 tisztán elektromos meghajtású modellváltozata is világpremierjét ünnepli. A BMW 5-ös sorozat 2023-ban gurul fel a BMW Csoport tisztán elektromos meghajtású modelleket egyesítő palettájára, nyomában a MINI Countryman utódjával és a tisztán elektromos meghajtású Rolls-Royce Spectre luxusautóval. 2023-tól a BMW Csoport összes járműkategóriája 90 százalékában legalább egy tisztán elektromos meghajtású modellel képviseltetni fogja magát, és mint ilyen, az elkövetkező tíz évben tervei szerint legalább tízmillió darab tisztán elektromos meghajtású új autót gurít ki a világ útjaira.

P90446557-highRes

Az évtized közepén debütál a kompromisszumoktól mentes tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint fejlesztett Neue Klasse modellgeneráció, amely jelentős mértékben hozzájárul majd a zéró emissziójú mobilitás világméretű térnyeréséhez. A 2030-as évek elejétől a MINI modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású modellek sorakoznak majd, a Rolls-Royce pedig 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik. A nagyvárosi mobilitást megkönnyítő modellek kategóriájában a BMW Motorrad a jövőben szintén kizárólag tisztán elektromos meghajtású modelleket kínál.

Az elektromos mobilitás térnyerése ugyanakkor a járműtöltési infrastruktúra gyors és átfogó bővítésétől is függ. A BMW Csoport ehhez alapjaiban járul hozzá. A BMW Charging és a MINI Charging Európa egyik legnagyobb, több mint 250 000 járműtöltő pontot összesítő járműtöltő hálózatához kínál hozzáférést. A BMW Group „Active” tarifát választó ügyfelei maximálisan átlátható módon, piaconként meghatározott fix árak mentén tölthetik fel járművüket.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/