/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az elektromos hajtású Cupra

2020. július 09. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

A SEAT el-Born tanulmány a tavalyi Genfi Autószalonon állt a közönség elé, mint a spanyol márka első, a Volkswagen moduláris elektromos platformjára épült (MEB) modellje. Most pedig Cupra el-Born néven megszületett belőle a még sportosabb sorozatgyártású változat.

A tervezőmérnökök nem elégedtek meg a tavalyi pozitív fogadtatással, hanem továbbfejlesztették a járművet és még sportosabb karakterrel, még lenyűgözőbb megjelenéssel ruházták fel. A fejlesztőmunka középpontjában mindig is az autó menetdinamikája és teljesítménye állt; az el-Born immár tökéletesen illeszkedik a márka filozófiájához. Nulláról 50 km/órás sebességre például csupán 2,9 másodperc alatt gyorsul fel, a külön hozzá fejlesztett adaptív DCC Sport felfüggesztés pedig kiemelkedően dinamikus vezethetőséget szavatol.

A belső tér stílusos és igényes, sportos, határozott oldaltartású kagylóülésekkel és Cupra menetmódválasztó gombokkal ellátott sportkormánnyal. A fenntarthatósági szempontokat sem hagyták figyelmen kívül, az autó belterében nagy arányban használtak újrahasznosított anyagokat. A Cupra el-Born számos ultramodern berendezést vonultat fel, mint például a kiterjesztett valóság funkcióval kiegészített szélvédő kijelző.

Az el-Born 77 kWh kapacitású akkumulátorának egyetlen feltöltésével 500 kilométert képes megtenni, a telep újratöltése pedig rövid időt vesz igénybe. Az akkumulátor akár 150 kW-os egyenáramú gyorstöltést is elvisel, 30 perc alatt 260 kilométerre elegendő áramot képes felvenni.

A Cupra el-Bornt a Volkswagen zwickaui üzemében fogják gyártani, amelyet teljes egészében elektromos hajtású modellek előállítására rendeztek be. Az el-Born 2021-ben kerül piacra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/