/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az elektromos kabrió MINI

2022. július 15. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Napsütés, kellemes hőmérséklet és zöld környezet: a MINI a legjobb időben mutatja be a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE nyitott tetős változatát. A modell ugyan nem kerül sorozatgyártásba, mégis látványosan szemlélteti a MINI jövőbe mutató irányvonalát.

Nyitott tetős négyüléses modellként a MINI Cooper SE Cabrio a kisautó szegmens egyetlen tisztán elektromos meghajtású prémium kabriója. Az újdonság karosszériájának alapját a MINI Cooper S Cabrio modell adta, annak 3 863 milliméter hosszúságával, 2 495 milliméter tengelytávolságával, 1 727 milliméter szélességével és 1 415 milliméter magasságával. A csomagtér 160 literes térfogatán szintén nem változtattak a mérnökök.

A hajtáslánc-technológiát a BMW Group elektromos mobilitásra összpontosító, Dingolfingban és Landshutban működő kompetenciaközpontjai fejlesztették ki. A MINI Cooper SE Cabrio ugyanazokat az alkatrészeket használja, mint a háromajtós MINI Cooper SE. A kisméretű villanymotornak köszönhetően rendkívül kiegyenlített a modell első és hátsó tengelye közötti terhelés-eloszlás, amely agilis, könnyed vezethetőséget eredményez, nyitott tetővel is.

A 135 kW / 184 lóerő teljesítményre képes villanymotor a márka által fémjelzett agilitás és gokartos vezethetőség tisztán elektromos formáját váltja valóra; a modell 7,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás sebességre. A MINI Cooper SE Cabrio a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 230 kilométer (WLTP) megtételére képes. Sőt mi több, az újdonság a nyitott tetős vezetés élményét ötletes megoldásokkal is párosítja: a teljes mértékben elektromosan működtethető vászontető 18 másodperc alatt nyitható és zárható, egyetlen gombnyomással. A 30 km/órás tempóig aktiválható vászontető háromféle állást kínál: teljesen nyitott, napfénytető-funkciós és teljesen zárt.

Az egyetlen példányban elkészült MINI Cooper SE Cabrio modellel a brit prémiummárka a nyitott tetős vezetési élmény iránt rajongó, folyamatosan növekvő MINI közösség szívét hódítja meg. A MINI Cooper SE modell eközben rendkívül látványosan igazolja a MINI márka elektromos mobilitásra összpontosító átállásának sikertörténetét: 2021-ben a zéró emissziójú kisautóra érkező megrendelések több mint 132 százalékkal szárnyalták túl az egy évvel korábbi mutatót. Németországban már minden harmadik MINI modellt hálózatról tölthető hajtáslánccal rendelnek meg az ügyfelek.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/