/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az első gyári elektromos drag versenyautó

2018. november 01. 11:10   |   Autoblog
címkék:  

Változnak az idők, a villanyhajtás lassanként a motorsportokban is megveti a lábát és egyre inkább elfogadottá válik. A General Motors is látja ezt, ezért egy merész húzással az idei SEMA vásáron bemutatta a Chevrolet Camaro elektromos hajtású drag versenyváltozatát. Az eCOPO Camaro Concept több mint 700 lóerőt ad le és 10 másodperc alatt futja a negyed mérföldet.

Ötven évvel azután, hogy az egyedi rendelésre szállított gyári COPO teljesítmény-modellek megjelentek, a Chevrolet bemutatta a nagyközönségnek a villanyhajtású eCOPO Camaro tanulmányt, amelyben a cég egyedi elektromos hajtáslánca dolgozik.

A GM által fejlesztett és a Hancock, illetve Lane Racing elektromos drag csapatokkal közösen épített, a 2019-es COPO Camaro modellen alapuló eCOPO versenyautót egy több mint 700 lóerős és 949 Nm nyomatékú elektromotor hajtja. A tesztelés már zajlik, az eCOPO-tól 9 másodperces negyed mérföldes időket várnak.

Az eCOPO hajtáslánca különleges. A villanymotor egy pár, egyenként 406 Nm nyomatékú BorgWarner HVH 250-150 egységből áll, amelyek egy versenyzésre felkészített, hagyományos Turbo 400 automataváltóhoz csatlakoznak. A nyomaték ugyanolyan hátsó merev tengelyre zúdul, mint amilyen a benzines COPO Camaro versenyautókban is megtalálható.

Az akkumulátor 800-volt feszültségű, ami több mint a kétszerese a Chevrolet Volt és Bolt EV villanyautókban használatos telepjének. Így hatékonyabb az energiaátadás és gyorsabb az újratöltés is. Az akkucsomag négy darab, 80 kilogramm tömegű 200-voltos modulból áll, amelyeket az optimális súlyelosztást szem előtt tartva helyeztek el az autóban. Kettő darabot a hátsó ülések helyére, kettőt pedig a hátsó részbe szereltek, utóbbiak közül az egyik a pótkerék helyén, míg a másik a tengely fölött lakik. A tömeg 56 százaléka a hátsó tengelyen összpontosul, ami a gyorsulási versenyzésnél előny.

A eCOPO Camaro Concept izgalmas új lehetőségeket nyit meg a Chevrolet teljesítmény-részlege számára. A villanymotor ugyanis tökéletesen beilleszthető a benzinmotorok helyére és bármilyen GM LS váltóműhöz egyszerűen csatlakoztatható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/