/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az első Koenigsegg

2015. október 06. 07:30   |   Autoblog
címkék:  

Létezik egy autó, az ős, amiből az összes általunk ismert Koenigsegg kifejlődött. A CC8S, a CCR, a CCXR, az Agera R és a One:1 modelleket egytől-egyig ez a prototípus inspirálta. Egy közös fotózás erejéig kihozták lakóhelyéről, a Stockholmtól 200 kilométerre délnyugatra található Motala Motormuseumból. Íme, a valaha épített legelső Koenigsegg.

A képeken látható, barna színű jármű szolgáltatta az alapját Földünk leggyorsabb szupersportautóinak. Két év alatt, a határidőt túllépve készült el, így végül 1996-ban mutatták be. Az első fázisban még hagyományos ajtói voltak és karosszériája ezüstszínű volt, azonban a különleges, a svéd gyártó védjegyének számító ajtómechanika beépítésével változtattak a karosszériáján, ami új fényezést is szükségessé tett.

S miféle motorszörny hajtja a kocsit? Nos, semmi különös, egy 4,2 literes V8-as Audi motor, amit a szívó- és a kipufogórendszer módosításával 350 lóerősre húztak fel. Az Audival persze nem jött össze a megállapodás, így Christian von Koenigsegg egy Ford V8-as blokkból fejlesztette ki a saját erőforrását. 19 évvel később, az 5 literes alumínium aggregát már 1360 lóerőnél tart.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/