/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az első teljesen szénszálas Shelby Mustang

2021. február 09. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Az 1967-es Shelby GT500 a valaha épített egyik legikonikusabb Mustang, amelynek a népszerűsége a Tolvajtempó című film után hatványozottan megnőtt. A Classic Recreations az egyedüli cég, amely a filmben látható autó pontos mását elkészíti, akár kompresszoros V8-as erőforrással is. Jelen példány pedig azért különleges, mert ez az első kompletten karbon karosszériás Shelby Mustang a világon.

A súlymegtakarítás nehéz és általában igen költséges dolog; ennél a Classic Recreations Mustangnál ezt szénszál segítségével érték el. A vállalat a SpeedKore-hoz fordult segítségért, amely cég a teljesen karbon karosszériás tuningautóiról ismert.

A SpeedKore először is beszkennelt egy valódi, 1967-es Classic Recreations  GT500CR modellt, majd digitálisan megtervezte az autó szénszál erősítésű műanyag karosszériáját. A CAD modell alapján azután legyártották a külső paneleket és megszületett a full karbon Shelby Mustang, amely 272 kilogrammal könnyebb, mint a fém karosszériás modell.

A Carbon Edition GT500 nyers karbon karosszériáján jól látszik a szövésminta, a kocsi megjelenése meglehetősen egyedi. Ezt tovább vadítja a vörös versenycsíkozás is. A gépcsoda Detroit Speed-JRI felfüggesztésen nyugszik, nagyteljesítményű Wilwood fékrendszert kapott és elképesztően széles abroncsokon gördül.

Szükség is van a széles papucsokra, ugyanis a motorháztető alatt egy Whipple kompresszorral megfújt 5,2 literes Coyote V8-as dohog, amely 810 lóerőt pumpál ki magából. A motorhoz 10-fokozatú Ford automataváltó kapcsolódik. Az utastérben bőr sportülések, négypontos biztonsági övek, egyedi piros számlapos műszerek és Kenwood multimédiás rendszer kapott helyet.

Aki szeretne magának egy karbontestű Shelby GT500CR-t, készüljön fel rá, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia. 265 000 dollárba kerül ugyanis, de a képeken látható exkluzív Carbon Editionért már 298 000 dollárt kell leszurkolni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/