/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az eszményi Aston Martin DB5 trió

2021. június 07. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

Mivel összesen alig több, mint 1000 darab készült belőle, megpillantani, ne adj’ isten megvásárolni egy Aston Martin DB5-öt, különleges pillanat az ember életében. Az ínyencek pedig ilyenkor is a ritka darabokat keresik, mint a Vantage modellek, amelyekből csak 70 darab látott napvilágot. A márkaspecialista Nicholas Mee & Co ráadásul most három ilyen szuperritka Vantage modellt kínál eladásra, amely lehetőség csak egyszer adódik az életben.

Az 1963 és 1965 között gyártott Aston Martin DB5 talán a legikonikusabb brit autó a történelemben, James Bond is ezt választotta magának. A DB5-öt a DB4 Series V modellből fejlesztették ki; a külső megjelenés mellett többek között a soros hathengeres motort is módosították. A lökettérfogatot 3,7-ről 4 literre növelték, így már a sztenderd modellek is 282 lóerősek lettek. Az extraként választható Vantage specifikáció azonban még 40 lóerővel toldotta meg a lovak számát. A DB5 Vantage 6,5 másodperces százas sprintje még ma is elismerésre méltó, a 60-as években pedig egyenesen fantasztikusnak számított.

A Nicholas Mee & Co által most eladásra kínált kollekció mindegyik tagja ritkaság, de a Shooting Brake, azaz a vadászkombi verzióból csak ez az egy darab létezik. A kétajtós kombit állítólag eredetileg azért építették, hogy az Aston Martin korábbi elnöke, David Brown vadász és lovaspoló felszerelése elférjen benne. A DB5 kombi verziója egyébként sikert aratott az ügyfelek körében is, összesen 11-en rendelték meg maguknak. A Harold Radford & Sons által kézi munkával faragott, alumínium karosszériás Vantage kombiból azonban csak egy példány született. California Sage színre fújták, belül pedig bíborszínű kárpitozás jellemzi.

A Shooting Brake mellett pózol egy DB5 Vantage Convertible modell is, amely a trió második legritkább darabja. A DB5 kabrióból 123 három darab készült, ám csupán 5 darab kapta meg a Vantage specifikációt, köztük ez a Caribbean Pearl Blue színű példány.

A harmadik áruba bocsájtott modell egy DB5 Vantage Coupe, amiből összesen 60 darabot szereltek össze. A DB5 Vantage az Aston Martin szimbóluma, James Bondnak köszönhetően pedig kulturális ikon. Eme kollekció darabja az ikonikus Silver Birch fényezést kapta, utastere pedig fekete, akárcsak James Bond szolgálati autója.

Ilyen ritka és értékes három Aston Martin DB5 modellt egyben még sohasem kínált eladásra senki. Mindegyik kocsit a legmagasabb minőségben restaurálták, és teljes dokumentációval, illetve szerviztörténettel rendelkeznek. Az autókat csak csokorban lehet megvásárolni, 4 millió angol fontért, ami a ritkaságukat és történetüket tekintve nem túlzott összeg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/