/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az ezredik állami támogatással vásárolt villanyautó

2021. május 07. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Csütörtökön, a Budapest Motors Kft. telephelyén adták át a 2020-ban kiírt elektromos autók vásárlását ösztönző program keretében vásárolt ezredik autót, egy BMW i3-ast. A bajor prémiumgyártó elektromos modelljének töretlen népszerűségét jelzi, hogy az első, 2016-ban meghirdetett hasonló pályázat keretében is elsőként egy BMW i3-as kulcsait adták át.

P90420792-highRes

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavaly májusban kiírt, az elektromobilitás elterjedésének ösztönzését célzó pályázata rendkívül sikeresen zajlott: a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg másfél nap alatt, 2053 darab autóra benyújtott összesen 1712 darab kérelem után fogyott el.

Csütörtökön Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő társaságában a Budapest Motors Kft. vezetői átadták tulajdonosaiknak a tavaly kiírt pályázat ezredik támogatással vásárolt elektromos autóját, egy BMW i3-ast. A sajtótájékoztatón Schanda Tamás bejelentette, hogy az utóbbi években rendre nagy népszerűségnek örvendő programot idén is folytatják és hamarosan újabb pályázatot írnak ki magánszemélyek és cégek számára.

P90420790-highRes

„Büszkeség számunkra, hogy a BMW első nagyszériás elektromos autójával, az i3-assal a hazai elektromos autózás nagy pillanataiban ott lehetünk. 2015 őszén egy BMW i3-as kapott először zöld rendszámot itthon, 2016 decemberében szintén egy BMW i3-as kapta meg elsőként az állami támogatásról szóló támogatói okiratot, ezúttal pedig a tavaly meghirdetett elektromos autók vásárlását ösztönző program 1000-ik autója is egy BMW i3-as lett. A modell 7 éve töretlen népszerűségnek örvend és nagyban hozzájárult és járul ahhoz, hogy Magyarországon is egyre többen válasszanak tisztán elektromos meghajtású modelleket. A 2014 novemberi bevezetés óta eddig több mint 850 darab BMW i3-ast szállítottunk ki Magyarországon, így a vállalat jelentős szerepet vállalt az elektromobilitás elterjesztésében” – mondta el Gombos Zoltán, a BMW Group Magyarország értékesítési vezetője az esemény kapcsán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/