/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az önvezető Volkswagen

2021. szeptember 13. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Fekete-fehér álcafestésben, tetején egy magas szerkezettel gurul be csendesen a csarnokba, ahol a Volkswagen Csoport New Auto Night eseménye zajlik a 2021-es Müncheni Nemzetközi Autókiállítás esti programja keretében. Egyike a Volkswagen Haszonjárművek első öt, teljesen elektromos ID.BUZZ AD (Autonomous Driving) önvezető tesztjárműveinek, amelyek szériaváltozatai 2025-től kezdődően jelennek majd meg az olyan kereskedelmi mobilitási szolgáltatók flottáiban, mint a MOIA.

A Volkswagen Haszonjárművek, az Argo AI és a MOIA bemutatja az önvezető ID.BUZZ első prototípusát

München a fejlesztési partner Argo AI európai központja is; a globális, autonómjármű-technológiai vállalat fejleszti azt az önvezető rendszert (SDS-t) – beleértve a térképeket, hardvert, szoftvert és a felhőalapú támogató infrastruktúrát is –, amelyet az ID. BUZZ AD is használ. 2025‑ben debütál az önvezető ID.BUZZ AD Hamburgban, ahol utasait a MOIA által üzemeltetett járműmegosztási szolgáltatás keretében fogja eljuttatni úti céljaikhoz.

Az Argo jelenleg is teszteket folytat az ID.BUZZ AD prototípusokkal különböző városi környezetekben, köztük Münchenben is. Az Argo önvezető rendszere érzékelők, szoftverek és számítógépes platformok együtteséből tevődik össze, amellyel a jármű 360 fokban térképezi fel a környezetét, kiszámítja a gyalogosok, kerékpárosok és járművek mozgását, továbbá kezeli a meghajtó-, fékező- és kormányzó rendszereket, így biztonságosan és természetesen tud közlekedni, akár egy tapasztalt járművezető.

Az Argo AI kamerák, radar és lidar segítségével valósítja meg a biztonságos önvezetést. A cég saját fejlesztésű Argo Lidar érzékelője az ID.BUZZ AD prototípusok tetején, a magasban helyezkedik el, és akár több mint 400 méteres távolságból is képes érzékelni a tárgyakat. A szabadalmaztatott, Geiger-módban működő technológia révén a legkisebb fényrészecskéket (egyetlen fotont) is képes érzékelni, így a kevéssé fényvisszaverő tárgyakat, például a feketére festett járműveket is érzékeli, és rendkívül pontos képet tud alkotni a környezetéről.

Az ID.BUZZ AD tesztelése a Volkswagen Haszonjárművekkel együttműködésben zajlik az Argo AI fejlesztési központjában, Neufahrnban, München közelében. Az Egyesült Államokban található tesztpályájukon kívül az Argo rendelkezik egy kilenc hektáros zárt pályával is a müncheni repülőtér közelében, ahol különböző, az európai forgalomra jellemző közlekedési helyzeteket is tudnak tesztelni.

Az autonóm vezetési szolgáltatások fejlesztési programjával a Volkswagen Haszonjárművek azt mutatja be az IAA keretein belül, hogy a belvárosi közlekedést lehet tehermentesíteni a járműmegosztással, ami ráadásul biztonságosabb is az önvezető rendszernek köszönhetően: „A környezetfigyelő rendszer hat lidarból, tizenegy radarból és tizennégy kamerából áll, amelyek a jármű egészén oszlanak el. Így sokkal több minden figyelhető meg, mint amit egy emberi járművezető az üléséből láthat” – magyarázta Christian Senger, a Volkswagen Haszonjárművek autonóm vezetésért felelő vezetője. A márka saját üzleti egységet állított fel, amely az autonóm vezetéssel foglalkozik, továbbá részesedést vásárolt az Argo AI-ban.

Míg a VWN és az Argo AI az autonóm jármű és az önvezető rendszer fejlesztésén dolgozik, az autonóm mobilitási szolgáltatás harmadik összetevője pedig a MOIA. A Volkswagen leányvállalata széles körű tapasztalattal rendelkezik a mobilitási szolgáltatások és a flottakezelés területén. Egészen rövid idő alatt a MOIA létrehozta Európa legnagyobb, teljesen elektromos járműmegosztási szolgáltatását, járművezetőkkel együtt. Több millió utast szállítottak már. Az ID.BUZZ AD első felhasználója a MOIA lesz, 2025‑től.

„Az Argo AI‑val és a VWCV‑vel együttműködésben arra használjuk fel szakmai tudásunkat, hogy kifejlesszünk egy autonóm mobilitási szolgáltatást a hagyományos szolgáltatásunk mellé” – mondta el a MOIA vezérigazgatója, Robert Henrich. „A világ városai mind hatékonyabbá és környezetbarátabbá szeretnék tenni közlekedésüket. Az önvezető járműmegosztás javítja a városi mobilitást, növeli a közlekedésbiztonságot és vonzóbbá teszi a városokat. Hamburg lesz az első város, ahol elérhető lesz az autonóm járműmegosztás.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/