/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Az ötszázmilliós, igazi Cobra

2018. január 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy igencsak különleges, 427 S/C Cobra kerül hamarosan árverésre Amerikában. A 7.0 literes V8-assal szerelt 500 lóerős csodajárgány fél-verseny csomagjának minden eleme eredeti, állapota pedig hibátlan, így akár több mint 2 millió dollárt érhet.

Nem sok Cobra maradt meg a gyárival megegyező állapotban az elmúlt évtizedek során. Ez persze jó hír a hibátlan példányok tulajdonosainak, akik magas összegeket akaszthatnak le, amennyiben tovább kívánják értékesíteni kedvencüket.

Itt van például ez a CSX 3040-es kasztnikódú fenevad, amelyből Carroll Shelby versenyzési célokkal összesen 53 példányt készített, melyek közül 16-ot magánversenyzőknek értékesített, kettőt megtartott, egyet a Fordnak adott, míg a maradék 34-et utcán használhatóvá alakíttatta.

A minden ízében megerősített járgányban egy 7.0 literes V8-as Ford aggregát dolgozik 500 lóerős teljesítménnyel, amelyet a mai napig lead a szappandoboz, ugyanis kevesebb, mint 42 ezer kilométert futott eddigi négy tulajdonosánál, ráadásul a Cobra szakértő, Mike McCluskey ellenőrizte és újította fel nemrégiben.

Érdekesség, hogy az S/C (semi-competition = fél-verseny) Cobra több mint 12 centivel szélesebb egyszerű testvérénél, miközben 159 literes üzemanyagtartállyal, olajhűtővel, illetve két akkumulátorral látták el.

A versenypályákra született – ám homologizációhoz szükséges százas darabszámot nem érte el időben – így az utcákra száműzött 427-es január 18-án kerül árverésre, s a becslések szerint értéke meghaladhatja a kétmillió dollárt (530 millió forintot).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tamás
2018-01-07 - 15:11

Szerintem egy nullával többet…25 millióért árvereztek már ilyet.


*/