/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új BMW art car

2022. február 17. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

A BMW immár több mint egy évtizede ápol szoros kapcsolatot az attraktív popkultúra meghatározó ikonjával, aki most a BMW M850i xDrive Gran Coupé műszaki alapjaira készített el egy mindössze 99 példányban napvilágot látó, rendkívül limitált szériát.

A 2020. február 17-20. között megrendezett Frieze Los Angeles művészeti kiállítás színpadán a „THE 8 X JEFF KOONS” különkiadás a BMW modelltörténetének eddigi legrészletesebben kidolgozott műalkotásaként ünnepli világpremierjét.

A „THE 8 X JEFF KOONS” különkiadás rendkívül összetett karosszériafényezése tizenegy különböző árnyalatot egyesít, a kéktől az ezüstig és a sárgától a feketéig. Ez azt is jelenti, hogy hetente mindössze két példány láthat napvilágot. A többszínű utasteret a prémium minőségű anyaghasználat és a legnemesebb bőr átfogó alkalmazása jellemzi, a pohártartó fedelén a művész aláírásával fémjelezve.

Az ülések bővelkednek a képregények szuperhőseit és a BMW M divízió nagyteljesítményű sportautóit idéző piros és kék árnyalatokban, miközben az erőteljes dizájn szemkápráztató popkulturális elemek és geometriai mintázatok képében ölt testet. A modell hátulja felé fokozódó színcsíkok a művész által 2010-ben alkotott BMW Art Car guruló műalkotást idézik. Koons elmondása szerint az autó két oldalát díszítő „POP!” maszkolás és a szélörvények a különkiadás erejét és gyorsaságát szimbolizálják.

A BMW Group Dingolfingban és Landshutban működő gyáraiban a magasan képzett szakemberek autónként több mint 200 munkaóra alatt fújják meg a különkiadás karosszériafényezését, amelynek precíz maszkolása érdekében gyakran nagyítót is használnak. Jeff Koons hónapokon keresztül visszatért a BMW dingolfingi gyárába, hogy egyeztessen a BMW projektben résztvevő munkatársaival.

A különkiadás minden egyes példányának egyediségét sorszámmal ellátott tanúsítvány igazolja, amelyet Jeff Koons és Oliver Zipse aláírása is hitelesít. A művész az autóhoz mellékelt használati utasítás tokját is egyedileg tervezte meg. Jeff Koons aláírása az utastérben is visszaköszön: a középkonzol előtti pohártartó fedelét díszítő szignót az egyesült államokbeli művész a BMW embléma hamisítatlan kék színében álmodta meg.

A „THE 8 X JEFF KOONS” különkiadást első körben a manhattani Rockefeller Plazában kiállítva tekintheti meg a nagyközönség, majd a rendkívül limitált széria azon példánya, amelyet Jeff Koons a csomagtérajtaján is saját kézjegyével lát el, 2022. április 4-én a Christie’s aukciósház New York-i árverésén tűnik majd fel. A szervezők a legmagasabb licit teljes összegével a gyermekek eltűnése és kizsákmányolása ellen harcoló nemzetközi szervezet, az ICMEC munkáját támogatják.

Világpremierjét követően a különkiadás világ körüli turnéra indul és Európa, Ázsia, valamint a Közel-Kelet számos művészeti kiállításán reflektorfénybe gurul. A modell többek között a 16th Istanbul Contemporary, a Paris Photo, a Goodwood Festival of Speed, az Art Dubai, a West Bund Art & Design Fair Shanghai és az Art Basel Hong Kong színpadán is megtekinthető lesz.

A „THE 8 X JEFF KOONS” különkiadás a BMW összes márkakereskedésében megrendelhető. A modellel kapcsolatos bővebb információk a the8xjeffkoons@bmw.com e-mail címen kérhetők.

A különkiadás hivatalos weboldala: https://www.bmw.com/en/magazine/design/jeff-koons-x-bmw-8.html

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/