/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új életet kezdett katonai G-osztály

2019. október 04. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz G-osztály manapság az egyik legnépszerűbb tuningalany. Rengeteg lélegzetelállító átiratot készítettek már belőle, ám ehhez foghatót még sohasem. Az Expedition Motor Company a járt utat elhagyva egy 1992-es katonai példányt újított fel, amely egyszerűen fantasztikus lett.

Az Expedition Motor Company specialitása a korábbi katonai járművek restaurálása és modernizálása. Ez a gyönyörű ezüstszínű példány a G-osztály 40. születésnapjára készült, és egy különleges limitált széria első darabja. Egy kétajtós, ponyvás kivitel, lehajtható szélvédővel.

A vállalat egy projekt esetében több mint 1000 munkaórát fordít restaurálásra és fejlesztésre, 12-16 hetet dolgozik egy autón. Elmondásuk szerint ők rendelkeznek a világ legnagyobb G-osztály készletével, így a betérő ügyfelek biztosan rátalálnak a nekik tetsző terepjáróra.

A restaurálás a kocsi komplett szétszedésével indul, majd az alvázat és a felépítményt homokszórják a tiszta fém felületig. Ezek után minden alkatrészt rozsdaálló alapozóval fújnak le, majd matt fekete porfestést alkalmaznak. Mindegyik autó új felfüggesztési pontokat, motortartó bakokat és teljesen új tengelyeket kap, nem beszélve a felfüggesztésről és a fékrendszerről.

Az elpusztíthatatlan, OM602-es 2,5 literes öthengeres dízelmotort megtartják, de csak teljes újraépítés után kerül vissza a motortérbe. Az ötfokozatú kézi váltót és az osztóművet is szétszedik, kitisztítják, majd új alkatrészekkel felújítják és csak azután teszik vissza.

A katonai G-osztály belső tere hasonlóképpen ragyogóan fest, mint a külseje. Az utastérben barna műbőr kárpitozást alkalmaztak, míg a raktérben tölgyfa padlóval találkozunk. Az eredeti műszerfal mögött természetesen minden új és modern, új a huzalozás, 24 helyett 12 voltos az elektromos hálózat, s légkondicionáló berendezés is van. Mindemellett a fényszórók és a hátsó lámpák LED-es kivitelűek.

Az Expedition Motor Company G-osztályai 90 ezer dollártól indulnak, de a befektetett munka fényében ennyit igazán megérnek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/