/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új GR Toyota

2021. április 06. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota bemutatta a nagy sikerű GT 86 utódját, amelyet harmadik globális GR modellként vezetnek majd be a piacra a GR Supra és a GR Yaris után. A Toyota és a Subaru közös fejlesztéseként megszülető GR 86 továbbviszi az elődmodell szellemiségét: egy könnyű, hátsókerék-hajtású, szívómotoros sportkupé lesz, amelyet élmény lesz vezetni.

A Toyota és a Subaru együttműködéséből született GT86 (illetve Subaru BRZ) szokatlanul nagy sikert aratott, miután 2012-ben megjelent a színen. Több mint 200 ezer darabot adtak el belőle, s rövidesen a tuningcégek egyik kedvenc típusává is vált. Az új GR 86 hasonlóképpen egy kompakt méretű, könnyű, szívómotoros és hátsókerék-hajtású négyüléses modell lesz.

A GR 86-ról már most tudjuk, hogy erősebb lesz elődjénél. Négyhengeres boxermotorja 2,0 helyett 2,4 liter lökettérfogatú, így teljesítménye meghaladja majd a korábbi 200 lóerőt. A kupé méretei szinte milliméterre megegyeznek az előddel (4265/1775/1310/2575 mm), saját tömege pedig 1270 kilogramm. A karosszéria azonban jelentősen, 50 százalékkal merevebb, mint korábban.

A GR 86-ról további részleteket majd később árulnak el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/