/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új Mercedes-Benz EQS lenyűgöző belső tere

2021. március 31. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Az EQS a Mercedes-Benz teljesen elektromos zászlóshajójaként új korszakot nyit meg. A technológia, a formatervezés, a funkcionalitás és a konnektivitás tökéletes ötvözeteként az EQS a vezető és az utasok számára is kivételes élményt nyújt, amelyet a mesterséges intelligencia tesz még értékesebbé. A teljesen karbonsemlegesen készülő modell légellenállás tekintetében is új mércét állít fel mindössze 0,2-es cw értékével.

A belső tér kialakítása során teljesen új utakon járhattak a fejlesztők. Ezt a szabadságot testesíti meg a 141 cm széles MBUX Hyperscreen – az EQS egyik különlegessége. A konkáv képernyő a műszerfal teljes egészére kiterjedve nyújt olyan látványos megjelenést, amelytől garantáltan egy új világban érezzük magunkat. A képernyő felett egy különösen lapos légbeömlőív húzódik, amely az MBUX Hyperscreen hullámszerű formáit felvéve, avantgárd hangulattal ruházza fel a belső teret. A digitális csúcstechnikát a kiterjesztett valóság funkciókkal rendelkező Head-up-Display is szemlélteti.

Az EQS gyárilag, a Silver Waves és a Vivid Flux hangzásvilággal kínál modern élményt, amit a központi kijelzőről személyre szabhatunk. Már a járműhöz való közeledést és a beszállást is akusztikai üdvözléssel kíséri az autó, kiszálláskor pedig különleges aura hangot hallhatunk. Az Energizing Comfort új programjai realisztikus, lenyűgöző hanghatásokkal rendelkeznek, legyen szó akár erdők, akár tengerek, vagy éppen egy nyári zápor hangjairól. A felemelő élményt különleges megvilágítással és képi hatásokkal fokozza a jármű. Emellett a zenehallgatást megkönnyíti az MBUX Online Music szolgáltatása, amely integrált hozzáférést biztosít a legnagyobb zenei streaming szolgáltatók tartalmaihoz.

A kellemetlen szagoktól az EQS HEPA-szűrő tisztítja meg a külső levegőt, és távolítja el hatékonyan a finomport, a kisméretű részecskéket és a polleneket. A speciális szűrőben körülbelül 600 gramm aktív szén gondoskodik a megfelelő szűrésről; az aktív elnyelőfelület körülbelül 150 focipályányi. A megfelelő illatokról pedig az Air-Balance csomag részeként elérhető aktív illatosítás gondoskodhat. Az elektromos zászlóshajó számára új illatot komponáltak: No.6 Mood illatban a zöld füge frissességét érzékelhetjük.

Az EQS belső terében rengeteg kellemes észlelés érhet minket: kiterjedt bőrfelületek művészi varrással vagy dinamikus perforációval, a hasított bőr és a neoprén elegyére emlékeztető Neotex modern struktúrája, illetve a nyílt pórusú, valódi fából készült vagy 3D-s kinézettel rendelkező díszítőelemek.

Az MBUX Hyperscreen központi és utas oldali érintőképernyője érezhető haptikus visszajelzést nyújt, amely a mechanikus kapcsolók érzetét kelti. Ráadásul, ha erősebben nyomunk a képernyőre, azzal másféle parancsot adhatunk ki, még könnyebbé téve egyes funkciók elérést. Nem csak az ujjaink, de a teljes testünk érezheti az EQS összesen tízféle masszázsprogramjának kiválóságát: az ülésbe épített vibrációs motorok a lávaköves masszázs érzetét nyújtva az ülésfűtéssel közösen lendülnek munkába.

Az EQS nem csak az érzékekhez szól, hanem önmaga is érzékelésre képes, méghozzá számos tekintetben. A zászlóshajóban akár 350 érzékelő gondoskodik a megfelelő észlelésről, legyen szó távolságokról, sebességről, gyorsulásról, fényviszonyokról, csapadékról és hőmérsékletről, vagy akár az ülések foglaltságáról. A rendszer az érkező információkat villámgyorsan feldolgozza és döntéseket hoz. Az EQS az új tapasztalásokra alapozva, a mesterséges intelligencia révén gyarapítja funkcióit, a tanulóképesség pedig segít a felhasználói élményt fokozásában.

A menethangok interaktívan reagálnak egy tucat paramétert figyelembe véve. A menetprogram kiválasztása is befolyásolja a hangokat. Az intelligens algoritmus az adott körülmények alapján számolja ki az aktuális menethangot a Burmester Surround audiorendszer erősítője számára, amelyet valós időben adnak vissza a hangszórók.

Az Energizing Coach helyzettől függően egyéni szempontokat mérlegelve ajánlja az Energizing Comfort programjait, amelyek felfrissítenek, átmelegítenek, felpörgetnek vagy éppen csak örömet okoznak. Ha az ügyfél a Mercedes-Benz vivoactive 3 okosórát, a Mercedes-Benz Venu okosórát vagy egy másik kompatibilis Garmin kiegészítőt használ, a rendszer figyelembe veszi a személyes stressz-szintet és az alvásminőséget is.

Az MBUX rendszer proaktívan ajánlja a felhasználók számára a megfelelő szolgáltatást a megfelelő időben. Ehhez a felhasználó viselkedését és a környezetet is figyelembe veszi, a betanult folyamatokat pedig folyamatosan optimalizálja. Az MBUX a főképernyőn dinamikusan alkalmazkodó tartalmakat és lehetőségeket kínál fel. Az MBUX Belsőtér asszisztens pedig felismeri a mozgásokat és annak megfelelően reagál – az EQS-ben akár hátul is.

Az EQS az új S-osztállyal és a Mercedes-Maybach S-osztállyal együtt a Mercedes-Benz sindelfingeni, csúcsmodern Factory 56 gyárában készül, méghozzá karbonsemlegesen. Az EQS teljes premierjére április 15-én kerül sor, a piaci bevezetés pedig augusztusban kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/