/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új Mercedes G-osztály belseje

2017. december 14. 12:20   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes G-osztály közel negyven éves karrierje során mindig csak kis mértékben változott és korszerűsödött, most azonban teljes megújuláson megy keresztül. Kompletten átformált utasterét most meg is nézhetjük. A különleges kilincs és a karakteres ajtócsukási hang megmaradt, a berendezés azonban már új korszakot hoz.

A Mercedes G-osztályba bepillantva a régi, jól bevált és az új, modern megoldások ötvözetét látjuk. A tiszta, geometrikus vonalak tovább élnek, a szögletesség a karosszéria stílusát közvetíti; az egyetlen kerek alkatrész, a lámpa a szellőzőrostélyok képében köszön vissza. Az ikonikus irányjelzőknek is találtak párt, mégpedig a hangszórók képében. Az utasoldalon megmaradt a fogódzkodó, a középkonzolon pedig a differenciálzárak kapcsolói.

A legnagyobb újdonságot az új Mercedes modellekben megszokott, közös tető alá hozott műszercsoport és infotainment kijelző jelentik – a képek tanúsága szerint azonban majd nemcsak digitális, hanem szerencsére analóg mérőórákkal is lehet kérni az autót. A kormánykerékre érintésérzékeny gombokat költöztettek, amelyekkel szintén vezérelhető a központi irányító rendszer. Ezt természetesen a klasszikus tekerő/nyomókapcsolóval és az érintőpaddal is meg lehet tenni.

A G-osztály mindig is harmonikusan ötvözte a terepalkalmasságot a luxussal, ez az alapvetés most sem változik. Sztenderd kivitelben Pazar bőrkárpitozással szerelik az autót, dekorációként pedig valódi, nyílt pórusú fabetétek szolgálnak, amelyet fém részletek egészítenek ki.

Amire igazán ráfért a frissítés, az a G-osztály helykínálata volt; a modell e tekintetben nagyot lépett előre. Az első lábtér 38 mm-rel, a hátsó 15 centiméterrel (!) nagyobb lett, az első vállszélesség 38, a hátsó 27 mm-rel lett bővebb, míg a könyöktávolság elöl 68, hátul 56 mm-rel gyarapodott. Alapfelszereltségként a hátsó ülések 60/40 arányban ledönthetőek, a sofőrülés motorosan állítható és memóriás, emellett mindegyik ülés fűthető. Felárért felfújódó oldalpárnákkal rendelkező multikontúr ülések is rendelhetők, amelyek szellőztetést, gyors fűtést és masszázsfunkciót is kínálnak. Amellett, hogy az utasoknak több hely jut, a kisebb holmik, elektronikai eszközök és italos palackok számára is több rakodóhelyet alakítottak ki.

Az új Mercedes G-osztály 2018 januárjában, az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon ünnepli majd a világpremierjét, Detroitban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/