/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új Pagani

2019. augusztus 04. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

A Pagani rendhagyó módon egy mobil videójátékban leplezte le vadonatúj modelljét, a Huayra Roadster BC-t, amely a márka fennállásának a 20. évfordulóját is ünnepli. A 800 lóerős motorral szerelt gépcsoda az eddigi legextrémebb Huayra és csak 40 darab készül belőle. Persze már mindegyiket eladták.

A Pagani legújabb kreációja a gyártó továbbfejlesztett karbon-titánium vázára épül, amely nemcsak könnyebb, de jóval merevebb is. A Huayra Roadster BC így szenzációsan keveset nyom a mérlegen, száraz tömege mindössze 1250 kilogramm, ami nagy izgalmakat vetít előre az óriási teljesítmény tükrében.

A karosszériát rengeteg légterelővel aggatták tele, amelyek 280 km/órás sebességnél 500 kilogramm leszorítóerőt képesek generálni. A nagyméretű első splittert oldalsó terelőlapok egészítik ki, a sárvédőkbe rostélyokat integráltak, emellett a teljes hátsó traktus új, hatalmas hátsó szárnnyal és diffúzorral. A kipufogórendszer is vadonatúj, összesen hat végződéssel. A szokásos négy, csokorba szedett cső mellett még alul is kibújik kettő.

A szupersportautó szíve egy vadonatúj, a Mercedes-AMG által fejlesztett 6 literes ikerturbós V12-es aggregát, amely 802 lóerőt (5900 ford./percnél) és 1050 Nm nyomatékot (2000-5600 ford./percnél) hoz ki magából. Az erőforrás egy hétfokozatú automatizált manuális váltóművön keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Mivel a Pagani nem közölt adatokat, a menetteljesítményeket csak becsülni tudjuk, de minden bizonnyal szédületes számokat kapunk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/