/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: bepillantás az új elektromos Hyundai crossoverbe

2021. február 15. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai a mai napon közzétett egy új fényképet, amely a várva várt Ioniq 5 tágas, sokoldalú belső terét ábrázolja. A február 23-án, virtuális világpremier során bemutatkozó Ioniq 5 az első olyan akkumulátoros elektromos modell, amely a Hyundai elektromos, globális moduláris platformját alkalmazza. A padlólemez olyan lapos akkumulátor elhelyezést tesz lehetővé, amely tágas, jól alakítható belső teret eredményez.

Photo_1

Az elsősorban környezetbarát anyagokból és szövetekből kialakított belső tér azt az egyre erősebben érvényesülő piaci elvárást tükrözi, amely nem csak kellemes és pihentető, de etikai és fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő személyes közlekedési megoldást keres.

Az Ioniq 5 markánsan elkülönül más középkategóriás crossoverektől, különös tekintettek a belső égésű motorral és hagyományos elektronikus kormányművel szerelt modellektől, hiszen az E-GMP padlólemez nyújtott tengelytávot és sík padlót tesz lehetővé.

Photo_2

Mivel a sík padló révén a padlókonzol előre-hátra csúsztatható, az Ioniq 5 vezetője és utasai bal és jobb oldalon egyaránt be- és kiszállhatnak, így a legszűkebb parkolóhely sem jelent akadályt. A Hyundai tervezői ennek köszönhetően alapjaitól fogva gondolták újra a padlókonzol fogalmát, és az egyszerű, statikus tárolórekesznél jóval összetettebb, hasznosabb funkciókkal vértezték azt fel. A tradicionális padlókonzol helyén található „univerzális sziget” az Ioniq 5 élettér-élményének meghatározó eleme.

Az Ioniq 5 fedélzetén környezetbarát, fenntartható forrásból származó nyersanyagokat alkalmaztak. Az ülések lenmagból préselt növényi olajjal színezett és kezelt, ökológiailag feldolgozott bőrkárpitozást kaptak. Az utastér egyéb, puha borítású pontjain fenntartható rostokból készített szövetekből (pl. cukornád biokomponensek, gyapjú és polipropilén fonal), valamint újrahasznosított PET műanyag palackokból nyert rostokból készült anyagokkal találkozunk. A műszerfalat, a kapcsolókat, a kormánykereket és az ajtópaneleket repce és kukoricaolaj származékából készült poliuretán biofesték borítja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/