/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: dizájnrajzokon az új Škoda Fabia

2021. április 26. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Első hivatalos dizájnrajzaival fokozza a Fabia következő, negyedik generációját megelőző várakozásokat a Škoda. A cseh autógyártó népszerű kisautója lényegesen nagyobb, dinamikusabb és érzelemdúsabb, mint eleve nagysikerű elődje. Az új Fabia világpremierjére idén májusban kerül sor.

Két dizájnrajz az új, elődjénél 111 milliméterrel hosszabb és 48 milliméterrel szélesebb Fabia letisztult, modern és dinamikus vonalvezetését ábrázolja. Első ízben épül a Fabia a Volkswagen Csoport MQB-A0 moduláris keresztmotoros platformjának műszaki alapjaira, amely nem csupán a bennülőknek biztosít nagyobb helyet a beltérben, hanem 50 literrel nagyobb csomagteret is lehetővé tesz.

Az oldalról-elölről készült vázlat a keskeny fényszórókat és a széles hűtőrácsot mutatja, utóbbi krómozott szegélyével és fekete bordáival kifejezetten sportos és elegáns hatást kelt. Az oldalsó idomokkal kiformált, megnyújtott tetőlégterelő az aerodinamikailag optimalizált külső visszapillantó tükrökkel és az alsó légbeömlő nyílás aktívan állítható hűtőzsaluzatával közösen kiváló légellenállási tulajdonságokról gondoskodik.

A másik vázlat részletesebb benyomással szolgál az új Fabia korszerű világítóegységeiről. Az egészen a hűtőrácsig nyúló teljes-LED fényszórók LED-moduljainak formái jégtömböket idéznek, s a nappali menetfény L-alakú modulja is jól kivehető. A Škoda modellekre jellemző kristályhatású struktúrák a teljes-LED technikával szintén rendelkezésre álló és keskeny hátsó lámpatestek fénygrafikájában is feltűnnek.

1999-es megjelenése óta a Škoda Fabia kategóriája egyik legnagyobb darabszámban értékesített modellje. Már a 2000-ben Combi változattal is kibővült első generációjából is 1,79 millió példány készült nagyjából nyolc év alatt, a 2007-es Genfi Autószalonon bemutatott második nemzedék tagjaiból pedig 1,704 millió talált gazdára. A 2014-ben debütált harmadik generáció 2019-ben már a második legkeresettebb Škoda modellnek bizonyult az Octavia után. A Fabia eddigi összesen több mint 4,7 millió darabos gyártási volumenét csak az Octavia múlja felül a cseh gyártó kínálatában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/