/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: eddig sosem látott Porsche tanulmányautók

2020. november 13. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Porsche Unseen elnevezéssel a Porsche elsőként mutatja meg a 2005 és 2019 között készült olyan tanulmányait, amelyeket eddig hétpecsétes titokként őrzött. A könyvben 15 sorozatgyártásba nem került tanulmány látható, melyek közül hármat máris szemügyre vehetünk.

A márka rajongói a Porsche Unseen könyv segítségével is belevethetik magukat a különleges időutazásba a Delius Klasing kiadó jóvoltából, betekintést nyerve a Style Porsche színfalai mögé. Néhány tanulmány később a maga valójában is megcsodálható lesz a Porsche Múzeum 2021-es különleges kiállításának keretében.

A Porsche Unseen könyben 15 sorozatgyártásba nem küldött tanulmányautó csodálható meg. Íme néhány közülük.

Porsche 919 Street

A Porsche 919 Street (2017; 1:1-es agyagmodell) a Porsche 919 Hybrid technológiájának felhasználásával született, és az LMP1-es versenyautó lenyűgöző vezetési élményét ígéri bárki számára. A külső karosszéria alatt karbon monocoque alapok vannak, és persze a 900 lóerős hibrid verseny hajtáslánc, amely számos győzelemhez segítette a Porsche 919 versenyautót Le Mans-ban. A méretek és a tengelytávolság is megegyezik a versenyautóéval.

Porsche Vision Spyder

Spártai, letisztult műszerfalával, középmotorja felett húzódó karakteres hűtőrácsával, vörös elemeivel és sokat ígérő hátsó légterelőivel a kompakt Porsche Vision Spyder (2019; 1:1-es hard modell) egyértelműen az 1954-es Porsche 550-1500 RS Spyderből merít inspirációt. Ugyanakkor a tanulmány szerepe a Porsche formanyelvének továbbfejlesztése, valamint ötletek megalkotása a jövőbeli részletekhez – mint például az ultramodern bukókeret.

Porsche vision “Renndienst”

A Porsche vision “Renndienst” (2018; 1:1-es hard modell) egy különleges családbarát térkoncepció akár hat személy számára. A formatervezői csapat célja egy olyan futurisztikus „space shuttle” megalkotása volt, amely izgalmas arányokkal rendelkezik. A tanulmány megmutatja, hogy lehet a Porsche génjeiből a karaktervonások megőrzésével ismeretlen járműszegmensekben átadni a márka életérzését. A belső térben az utasokat kényelmes és moduláris tér fogadja. A vezető központi helyen ül. A teljesen elektromos hajtáslánc a padlólemezben kap helyett.

A „Porsche Unseen” könyv már elérhető kereskedelmi forgalomban a 978-3-667-11980-3 ISBN szám alatt. A formatervezési tanulmányokat több mint 328 oldalon át csodálhatjuk meg Stefan Bogner lenyűgöző fotói és Jan Karl Beaderek tájékoztató szövegei segítségével. A Dalius Klasing kiadó által megalkotott könyv a Porsche Múzeum shopjában is elérhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/