/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy 50 éves és egy vadonatúj elektromos BMW

2022. október 06. 14:10   |   Autoblog
címkék:  

Jóval több, mint felvillanyozó: a BMW i4 M50 nem csupán az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell, de egyben a BMW M divízió második olyan modellje is, amelyet a New York-i divattervező, Ronnie Fieg exkluzív különkiadás képében gondol újra – kívül és belül egyaránt. Vérbeli márkarajongóként Ronnie Fieg egy 1972-es BMW 1602 modellt is kortárs elektromos autóvá alakított.

A bajor prémiummárka 2020-ban kezdett együttműködésbe az életmód-márkaként ismert Kith alapítójával, aki az átalakított BMW i4 M50 modellből csupán 7 darabot készít el a nagyközönség számára. Ezek egyikét ráadásul globális árverésen gurítják majd kalapács alá. A limitált szériát a Kith egy 51 darabos Lifestyle kollekcióval kíséri, benne olyan ruházati cikkekkel és kiegészítőkkel, amelyeket a különkiadás Kith Vitality Green karosszériafényezési árnyalata és BMW Individual Caramel Merino bőrkárpitozása ihletett. A kollekció tételei világszerte elérhetőek a Kith márkaboltjaiban és online.

A BMW M GmbH fennállását ünneplő 50. esztendőben egy történelmi modell köti össze a múltat az elektromos mobilitásra összpontosító jelennel. Vérbeli márkarajongóként Ronnie Fieg egy 1972-es BMW 1602 modellt is kortárs elektromos autóvá alakított. A divattervező ezzel a történelem előtt is fejet hajt, hiszen az 1972-es müncheni olimpia szervezői két olyan BMW 1602 modellt is használtak, amelyeket elektromos autóvá alakítottak át: egyiket a hosszú távú versenyek kísérő kocsijaként, másikat pedig a közvetítő stáb kamerás kocsijaként. Ezzel a két autóval vette kezdetét a BMW hálózatról tölthető modelljeinek úttörő, jövőbe mutató sikertörténete.

A Ronnie Fieg által készített, egyedi, 1972-es BMW 1602 Elektro modellel a tervező impozáns BMW-gyűjteménye újabb értékes négykerekűvel bővül. A Kith alapítójának garázsában olyan legendák sorakoznak, mint például a BMW-vel megkezdett együttműködés első lépéseként megálmodott BMW E30 M3. Ronnie Fieg a nagyapjától örökölte BMW-k iránti szenvedélyét, a BMW M divízió oldalán gyümölcsöző együttműködése pedig ennek a rajongásnak a kiteljesedése. A divattervező 2011-ben alapította a Kith életmód-márkát, amelynek égisze alatt 2020-ban kezdett együttműködésbe a BMW-vel. Első közös munkájuk eredményeként látott napvilágot a 150 példányban elkészült BMW M4 Competition x KITH különkiadás, amelynek összes darabja kevesebb, mint 30 perc alatt elkelt.

A BMW modelltörténetében most először fordul elő, hogy egy karosszériafényezési árnyalat az együttműködő partner nevét viseli: a Kith Vitality Green szín egy élénk, mélyzöld árnyalat, amely a limitált széria exkluzivitásaként nem elérhető a sorozatgyártásban készült BMW modellekhez. A bajor prémiummárka és a Kith logóinak forradalmi egyesülése a két márka együttműködését fémjelzi, a márkaemblémák efféle összeolvadására első ízben két évvel ezelőtt került sor. A jól ismert BMW logó ezúttal ismét átalakult: a kör emblémát a Kith által készített BMW i4 M50 különkiadás motorháztetején egy Kith Vitality Green árnyalatú gyűrű egészíti ki, benne a partnerség, a modell, az évjárat és a tisztán elektromos meghajtás megjelölésével. A Ronnie Fieg által újragondolt, 1972-es BMW 1602 modell motorháztetejét hasonló embléma díszíti: a BMW betűit a KITH betűi helyettesítik.

A Kith Vitality Green az az árnyalat, amelyben az újabb együttműködés mindkét modellje tündököl. Nincs ez másként az utastérben sem, ahol mindkét exkluzivitás Caramel árnyalatú, finomszemcsés Merino bőrkárpitozást visel. A Ronnie Fieg nevével fémjelzett, 1972-es BMW 1602 Elektro modellben az ülések és az első ülések előtti lábterek bőrözését is a KITH betűi díszítik. A KITH betűket viselő BMW embléma a keréktárcsák kupakján is visszaköszön.

A limitált szériában készülő BMW i4 M50 utasterét szintén Caramel árnyalat díszíti, az ülésektől és az ajtókárpitoktól kezdve, a középkonzolon és a műszerfal alsó felén keresztül, egészen a térdpárnákig és a kormányoszlopig. Az első és a hátsó szőnyegek ugyancsak Caramel szegélyezéssel büszkélkednek, a BMW M divízió trikolor árnyalatával és a KITH betűivel díszítve. A Kith márkanév a fejtámlákon és a középső kartámaszon is visszaköszön. A műszerfal első utas előtti részén a lézergravírozott „KITH Exclusive Edition” felirat olvasható.

A rendkívül széles alapfelszereltségen felül a Kith számos különlegességgel is felszerelte a BMW i4 M50 modellt. Az adaptív M futómű mellett ez piros féknyergekkel dolgozó, BMW M sport fékrendszert, BMW M aerodinamikai csomagot és a BMW Individual Shadow Line felszereltségi csomag tételeit is magába foglalja. A luxus minőségű vezetési élményhez a Professional és Plus vezetést támogató rendszerek is nagymértékben hozzájárulnak, ahogyan az elektromosan működtethető napfénytető, a finom tölgyből készült utastéri betétek és a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/