/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy elfeledett Mercedes Kubában

2014. december 20. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy designerből lett fotós bejárta egész Kubát, hogy jövő évi naptárához igazi klasszikusokat fényképezzen. Gyűjteményében a csúcsot egy több évtizede otthagyott Mercedes 300SL Gullwing jelentette, amelyből csupán 1400-at készítettek az ’50-es és ’60-as években.

Bár alapvetően szomorú látvány egykori értékes és ritka autókat az enyészet részeként megtalálni, mégis vannak, akik ebből a lehangoló helyzetből is valami szépet és művészit képesek kihozni.

Ilyen művész Piotr Degler Jablonski, aki imád különleges automobilokat fényképezni. Épp e céllal utazott Kubába is, hogy a híressé vált ottani autóparkról készítsen minél jobb képeket. Nem titkoltan legnagyobb missziójának annak a Mercedes-Benz 300 SL Gullwingnak a felkutatását tartotta, amelyről csak históriákat hallott, hogy a szigetországban van valahol egy ilyen elfeledett ritkaság.

Miután temérdek Ladát, valamint régi amerikai szedánt lekapott és szinte minden lehetséges helyet bejárt, kezdte feladni a reményt, ekkor akadt rá a rozsdába boruló, legalább ötven éves sirályszárnyasra, amely azonnal mély hatást gyakorolt rá.

Bár az autó menthetetlen állapotban van, nem minden 300 SL-lel bánt így el az élet. Például épp egy hete írtunk egy tökéletesen restaurált vászontetős változatról, mely 320 millió forintot ér.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/