/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy Jeep családi vakációhoz

2018. március 27. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

A Jeep és a Mopar idén ismét egyesítette erőit és hét darab koncepciójárművet épített a Jeepes közösség legnagyobb éves eseményére, az Easter Jeep Safarira, a Utah állambeli Moab városban. A hét egyedi jármű közül magasan kiemelkedik a retró külsejű, de modern hajtásláncú Jeep Wagoneer Roadtrip.

A Jeep Wagoneer Roadtrip nosztalgikus emlékeket ébreszt a nyári családi kirándulásokról, például a Yellowstone Nemzeti Parkba. Ez az 1965-ös évjáratú zöld Wagoneer megőrizte utánozhatatlan sármját, a karosszériája eredeti, ugyanakkor a felfüggesztését és a hajtásláncát modernizálták. De szerencsére ez egyáltalán nem látszik rajta.

Tengelytávját közel 13 centiméterrel megnyújtották, nyomtávjait kiszélesítették és egyedi kerékjárati íveket faragtak rá. A terepjáró képességeket megerősített alváz, Dana 44-es első és hátsó hidak, tekercsrugós hátsó négylengőkaros felfüggesztés és 17 colos acélfelnikre húzott 33 hüvelykes BF Goodrich terepgumik javítják drámai mértékben.

Az utastérbe is jó bepillantani, minden eredeti, a műszerfaltól kezdve az első és a hátsó padokon át az ajtópanelekig, amelyeket „ökörvér” bordó bőrrel vontak be. Egyedi kiegészítőket is találunk itt, mint a korabeli poggyászokból készített hűtődoboz vagy a Wagoneer eredeti 230 Tornado OHC-6 motorjának szelepfedeléből faragott szerszámkészlet. A Wagoneer Roadtrip erőforrása egyébként egy 5,7 literes V8-as, amihez négyfokozatú automataváltót kapcsoltak.

Az 1963-tól 1991-ig gyártott Jeep Wagoneer az első négykerék-hajtású jármű volt automataváltóval, a modern SUV-k ősének tekinthető. Ma már közkedvelt ikon, s egyre nagyobb rajongótábort tudhat maga mögött.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/