/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy lila Shelby Mustang

2016. július 27. 12:40   |   Autoblog
címkék:  

A Mustangok kétségkívül legikonikusabb darabjai az első generációs modellek, azok közül is az 1965-67 között gyártott Shelby változatok. Utóbbiak halhatatlanná válását pedig olyan filmek is elősegítették, mint a 2000-es Tolvajtempó. Az ebben feltűnt 1967-es példány egy restomod kivitel, amelyet a Classic Recreations cég készített. Eleanorból azóta több is készült, legutóbb ez a lila példány.

Csak pénz kérdése, s az ember a garázsába állíthat egy fantasztikus restomod Shelby Mustangot, pontosan olyat, mint amilyet a Tolvajtempó 2000-es remake-jében Nicolas Cage hajtott. A film után fellendült és a klasszikus Shelby Mustangok árát az égbe repítő restomod ipar egymás után termelte ki az átalakított Mustangokat, melyek közül ma is a legismertebbek a Classic Recreations műhely autói. A rendkívül dögös, az eredeti vonalakat hűen visszaadó, retró stílusjegyekkel ellátott, de mai technikával felszerelt fastback Mustangokért ma elkérnek 200-250 ezer dollárt is.

A fotókon szereplő példány egy közel-keleti ügyfélnek készült, aki 234 ezer dollárt szurkolt le érte és remélhetőleg nem csak a garázsban tartja majd. A Blurple GT500CR-re keresztelt kreáció jellegzetessége a kékes-lilás fényezés, amit ezüst versenycsíkokkal párosítottak. A valódi izgalmak azonban a motortérben következnek. Az eredeti 4,7 literes erőforrás helyett itt most egy 7 literes V8-as Ford Performance blokk lakik, kompresszorral megtámogatva. Bődületes 770 lóerőt küld a hátsó 315 mm széles kerekekre. A gép megállításáról hatdugattyús Wilwood fékrendszer gondoskodik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/