/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy makulátlan W126 S-osztály a Mercedestől

2019. szeptember 23. 12:40   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz tervezési aranykorának a legtöbben az 1975-1999-es időszakot tartják, amikor a cég dizájnfőnöke Bruno Sacco volt. Az olasz tervezőzseninek köszönhetjük a legemblematikusabb Mercedeseket, mint a W201-es 190-es modell, a W124-es E-osztály, a W126-os S-osztály vagy az R129-es SL roadster. Az 1979 és 1991 között gyártott W126-os sokaknak és nekem is a kedvenc S-osztályos Mercedesem, így most, hogy felbukkant egy makulátlan állapotú, eladó példány belőle, meg kellett néznem közelebbről.

Ez az 1982-es évjáratú Mercedes-Benz 280 SE még abból az időből származik, amikor a típusmegjelölés jelentett valamit. Az autót ennek megfelelően egy 2,8 literes soros hathengeres motor hajtja, 185 lóerős teljesítménnyel, amely egy négyfokozatú manuális váltóművön keresztül adja át az erejét a hátsó kerekeknek. A menetteljesítmények nagyon is jónak számítottak a 80-as évek elején, a 10 másodperces gyorsulásra és a 210 km/órás végsebességre nem lehetett panasz.

A képeken szereplő példány Silver Distel metálfényezéssel és Siena barna bőrkárpitozással hagyta el a gyárkaput és tömve van extrákkal. A fűthető első ülések, a légkondicionáló, a motoros napfénytető, az önbeálló felfüggesztés, a központi zár egyaránt megtalálható a fedélzeten. De a legjobb, hogy az órája csak 36 ezer kilométert mutat és egész életét a Portugáliához tartozó Madeira szigetén élte le, ahol rozsda nem látta. Úgy néz ki, mintha most hozták volna ki a szalonból.

A Mercedes-Benz Museum árulja az autót, amely számlákkal és saját átfogó vizsgálatával is igazolni tudja az alacsony futásteljesítményt. Azért néhány kisebb javítást is elvégeztek rajta, hogy csúcsformában legyen. Kicserélték például a hátsó kipufogódobot és az első ablakemelő motorokat, ezenkívül a légkondicionálót is szervizelték.

Az új tulajdonos megkapja a jármű teljes szerviztörténetét, a használati utasítást, a teljes szerszámkészletet, továbbá az eredeti, adásvételt igazoló számlát is. A Mercedesnek csupán egyetlen ’hibája’ van, mégpedig az ára: 47 890 eurót kérnek érte. Persze ha az alacsony futásteljesítményt és a W126 legendás megbízhatóságát vesszük, ez a kocsi az eljövendő generációkat is kiszolgálhatja majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/