/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy mesés MINI a mesés Las Vegasban

2020. május 18. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Pénz és csillogás, szerencsejáték és óriás show-műsorok: a felhőtlen szórakozás fellegváraként ismert Las Vegasban minden túlmegy a képzeleten. Ezért is kelt itt ritka feltűnést a MINI első tisztán elektromos meghajtású modellje: parkoláskor az autónak minimális helyre van szüksége, miközben a neonfényben úszó, hotelekkel és kaszinókkal dúsított sivatagi város világhírű sugárútján hangtalanul suhan keresztül.

Ez az a város, amely soha nem alszik. A város, ahol az egekig magasodó hoteleknek és a látványos kaszinóknak a New York-i Szabadság-szobor, a párizsi Eiffel-torony, az egyiptomi piramisok és a velencei csatornák replikái adnak egyedülálló hátteret, egészen különös ékszerdobozként ragyogva a Mojave-sivatag közepén. A „Las Vegas Strip” néven emlegetett sugárút mentén elterülő látványosságok évről évre több turistát vonzanak, mint az eredetik, a nagyközönséget pedig olyan illuzionisták kápráztatják el, mint David Copperfield, Siegfried & Roy vagy Hans Klok.

A szerencsejáték és a show-műsorok fővárosa látványosabb utcákat tartogat, mint bármelyik másik város a Földön, hiszen a hétköznapi városképet itt szuperhosszú limuzinok, exkluzív sportautók és bivalyerős motorokkal szerelt pickupok uralják, és csak a legfantasztikusabb modellek után fordulnak meg a járókelők. Ilyen a MINI első tisztán elektromos meghajtású autója, a MINI Cooper SE is, amely Las Vegasban kivételes rajongásnak örvend.

A Las Vegas Strip a folyton nyüzsgő város legnépszerűbb sugárútjaként köti össze Las Vegas északi és déli részét, hét kilométer hosszan. Bárki, aki végigautózik rajta a zéró emissziójú MINI-vel, csodálkozó emberek, elismerő tekintetek és feltartott hüvelykujjak tucatjával találkozik szembe, miközben a „Welcome to Fabulous Las Vegas” tábla után olyan hangzatos hotelek mellett gurul el, mint a „Venetian”, a „Mirage”, a „Flamingo”, a „Caesars Palace”, a „Bellagio”, az „MGM Grand”, a „New York, New York” vagy a „Luxor”.

Ha leszáll az est, Las Vegas egészét a kivilágított épületek, a színes reklámtáblák, a világító forgalmi jelzések és a sokszínű díszkivilágítások fénye járja át, több millió neoncső és LED modul jóvoltából. A városvezetés azonban évtizedek óta megújuló erőforrás hasznosításával biztosítja az éjszakai látványvilághoz szükséges energia nagy részét. Las Vegasban könnyedén találni járműtöltő oszlopokat is, így a MINI Cooper SE maximálisan feltöltve várhatja a másnapi kalandokat.

„Ami Vegasban történik, az Vegasban is marad” – szól a legendás mondás, amely az ide látogató vendégek diszkrécióját ígéri. A közösségimédia-felületek világában azonban ez egyre nehezebben tartható, a látogatók nagy része ráadásul nem csupán Las Vegasra, de a Mojave-sivatag közeli turistalátványosságaira is kíváncsi. A híres sugárúttól mindössze 30 kilométerre terül el például a Red Rock Canyon, amelynek vörösen csillámló sziklái napkeltekor varázslatos látványt nyújtanak.

Néhány óra, és őrjítő hőség üti fel a fejét: még ha elő is fordul egy-egy árnyék a sivatagban, akkor is körülbelül 50 Celsius fokot mér ott a hőmérő. A tűző nap alatt még nagyobb a forróság, ilyen körülmények közepette pedig még a legkorszerűbb okostelefonok akkumulátorai is felmondják a szolgálatot. Nem úgy a MINI Cooper SE lítium-ion akkumulátora, amelyet extrém hatékony hűtőrendszerrel szereltek fel a mérnökök. A MINI első tisztán elektromos meghajtású autója így még a Mojave-sivatagban is garantálja az egyetlen feltöltéssel megtehető 235–270 kilométeres hatótávolságot. A hőpumpával dolgozó technológia az utastér elő-légkondicionálását is lehetővé teszi. A MINI Connected okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően ráadásul mindez távolról is aktiválható.

Hasonlóan kedvelt úti cél a Las Vegasba látogatók körében a mindössze 50 kilométerre délkeletre található Hoover-gát és a fölötte húzódó Mike O’Callaghan – Pat Tillman Memorial híd, amelyen a 93-as út fut keresztül a Colorado folyón és monumentális gát számára kivájt kanyonon. A folyót feltorlaszoló gát mögött

nyúlik el a Mead-tó, amely ivóvízzel látja el Las Vegast, a köré épített tizenhét vízturbina pedig a víz erejéből nyeri ki a megújuló energiát a város számára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/