/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy páratlan Bugatti Divo

2021. március 04. 17:35   |   Demcsák Gergely
címkék:  

A 2018-ban debütált Bugatti Divo nem nevezhető tömegterméknek, hiszen összesen 40 darab készül belőle, az ára pedig 5 millió eurónál kezdődik. A premiert követően egy ügyfél azonban megkereste a Bugattit, hogy ő a személyes gyűjteményébe egy még különlegesebb példányt szeretne. Az elképzelés megvalósítása csaknem 2 évbe telt.

Az ügyfél geometrikus mintázatot szeretett volna a karosszériára, gyémánt alakzatokkal, különleges színkombinációban. A grafikát úgy tervezték, hogy precízen fusson elölről hátra, követve a hipersportautó vonalvezetését. A feladat próbára tette a Bugatti mérnökcsapatát, akik több mint 1,5 éven keresztül dolgoztak a mintán és egy ponton majdnem feladták. Számtalan szimulációt futtattak le, még tesztjárművet is bevetettek, amíg végül sikerült az 1600 darab gyémánt alakzatot tökéletesen elrendezni a karosszérián.

A Lady Bug-ra, azaz katicabogárra keresztelt Divót az év elején szállították le boldog tulajdonosának, aki gyűjteménye ékkövének tekint rá. Pedig a garázsban ott áll a Vision Gran Turismo, illetve egy Chiron és egy Veyron Vitesse is.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/