Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy pokolian erős Jeep

2017. szeptember 19. 14:05   |   DG
címkék:  

A gyártók folyamatosan tornásszák egyre feljebb és feljebb modelljeik teljesítményét; a lóerő háborút pedig különösen Amerikában vívják, a modern izomautók hazájában. Itt van például a Jeep Grand Cherokee Trackhawk, amiben a Chrysler 707 lóerős Hellcat motorja dolgozik. Az amcsi izomgépek első számú tunere, a Hennessey pedig rádobott még háromszázat.

A Jeep Grand Cherokee Trackhawk önmagában egy hihetetlen, teljesen elvetemült jármű, hiszen miért is lenne szüksége egy 6,2 literes kompresszoros V8-as erőműre, ami normális esetben a Charger és Challenger izomautókat hajtja. De hát ez Amerika, a túlzások hazája, így a derék Grand Cherokee-ban is elfért a 707 lóerős, 881 Nm nyomatékú aggregát. A gép eszementül gyors, 3,5 másodperc alatt lő ki 96 km/órára és eléri a 288 km/órás sebességet, a negyed mérföldet pedig 11,6 másodperc alatt tudja le.

S itt jött a képbe a Hennessey Performance, amely tovább doppingolta a kompresszoros V8-ast. Egy 4,5 literes kompresszort szerelt a motorra, ami 0,96 bar nyomáson üzemel, nagyteljesítményű injektorokat és üzemanyagpumpát szerelt be, ezen kívül átépítette a szívó- és a kipufogórendszert, s a blokkot saját vezérlőszoftverével látta el. Immár 1012 lóerő és 1313 Nm (!) nyomaték szabadul a kerekekre, s a Jeep 2,8 másodperc alatt katapultál 96 km/órára. Ugyanilyen impresszív a 10,5 másodperces negyed mérföldes idő, 214 km/óra célvonali sebességgel.

A Hennessey nem közölte, hogy mennyit kér a HPE1000 csomagért, de gyanítjuk, hogy a Trackhawk tulajok e nélkül is csapatostul indulnak majd el Texas felé.

(A fotókon a gyári változat látható).


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!