/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy szuper-ritka Dodge izomautó

2019. január 20. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A Dodge pony car-ja, a Challenger kicsit későn, 1970-ben jelent meg a színen, ám kedvező fogadtatásra talált. A csúcsot a 425 lovas Hemi V8 jelentette, ami kupé és kabrió karosszériába is bekerülhetett. Az utóbbi nagyon ritka, 1970-ben csupán 12 darab hagyta el a gyárkaput. Az egyiket márciusban elárverezik, akár hétszámjegyű összegért.

Szakértők szerint a Dodge Challenger legnagyszerűbb éve az első, tehát az 1970-es esztendő volt. A vásárlók kilencféle motor, kupé és kabrió karosszéria, valamint számos felszereltség közül választhattak. Az R/T (Road/Track) kivitel különösen keresett volt. Az R/T Convertible modellből ennek ellenére csak 963 darab készült és 1971-ben már nem is lehetett kapni ebben a kivitelben. A legendás, 426 köbhüvelykes, azaz 7 literes Hemi motorral felszerelt R/T Convertible pedig igazi ritkaság, 1970-ben csak 12 darab készült belőle. A képeken szereplő és márciusban kalapács alá kerülő kocsi ráadásul négysebességes kéziváltóval szerelt és az ikonikus Plum Crazy lila színt kapta.

A komplett felújításon átesett lila Dodge Hemi Challenger R/T Convertible jelenleg az egyik legdrágább első generációs Challengernek számít; a márciusi Mecum aukción mindenképpen hatszámjegyű összeget remélnek tőle, de a licit akár 1 millió dollár fölé is kúszhat. Tiszta őrület.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/