/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: egy vadonatúj, első generációs BMW M3

2017. április 26. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Felbukkant az interneten egy gyakorlatilag vadonatúj, 1990-es BMW M3 Sport Evolution modell, az M3-asok koronaékszere. Egészen hihetetlen, hogy valaki 27 évig ellen tudott állni a kísértésnek, hogy vezesse ezt a különleges sportmodellt, a kocsi ugyanis mindösszesen 119 kilométert tett meg életében.

A BMW számos korlátozott példányszámú E30 M3-at épített négy év leforgása alatt, 1988-tól 1991-ig, amelyek ma nagyon keresettek a gyűjtők körében. Ám egyikük sem olyan vágyott tárgy, mint az E30 M3 sorozat legerősebbje, a Sport Evolution kiadás, melyből 600 darab látott napvilágot. Ezt a modellt 2,3 helyett 2,5 literes négyhengeres vitte, 238 lóerős teljesítménnyel és 240 Nm-es nyomatékkal. Külalakját tekintve is ez volt a legvadabb az M3-asok között, a lehető legközelebb állt a túraautó változathoz.

A Sport Evolution kivitel örökölte az Evolution II modell vékonyabb üvegeit, könnyebb csomagtérajtaját és lökhárítóit, valamint a ködlámpák helyén kialakított légnyílásokat, azonban egyedi első köténnyel és állítható hátsó szárnnyal, egyedi hűtőráccsal és szélesebb első sárvédőkkel vértezték fel. Ezen kívül 10 mm-rel lejjebb ült, mint a normál M3, 16 colos keresztküllős felnijei pedig sötétebb tónusúak voltak. Az autót kizárólag fekete vagy piros színben lehetett kapni.

A kabin alapkiépítésben nélkülözte az olyan kényelmi berendezéseket, mint az olvasólámpák, az elektromos ablakok, a napfénytető, a fedélzeti számítógép és a légkondicionáló, az utasok viszont remek oldaltartású fekete nappabőr Recaro sportülésekbe szíjazhatták magukat. A hasított bőr sport kormánykerék, váltógomb és kézifékkar ugyancsak e speciális modell kiváltságai voltak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

laci
2017-04-26 - 18:44

ISTEN KIRÁLY!!!!!!!!


*/