/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: együtt villantak meg az új BMW M4 Coupé és az M4 GT3 prototípusai

2020. augusztus 25. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

Világpremier a Red Bull Ringen: az új BMW M4 Coupé és az új BMW M4 GT3 képében a BMW M GmbH egymás mellett mutatta be két legendás ikonjának új nemzedékét, amelyeket a közutak és a versenypályák meghódítására tervezett.

A világ leggyorsabb kétkerekű versenysorozataként ismert MotoGP pilótái az augusztus 21-23. közötti versenyhétvégén szálltak nyeregbe a „BMW M Grand Prix of Styria” trófeájáért, így a bajor prémiumgyártó mindkét újdonságát a megmérettetés előnapján gurította ki a nagyközönség elé – a szeptemberben esedékes bemutatóig egyelőre csupán álcázó fóliába csomagolva.

Ahogyan az új BMW M3 limuzin és a BMW M GmbH összes nagyteljesítményű modellje, úgy az új BMW M4 Coupé is két teljesítményszinttel érkezik meg az utakra: a hatfokozatú manuális váltóval szerelt, 480 lóerő maximális teljesítményre képes változat mellett elérhetővé válik a Competition kivitel is, amelyben az 510 lóerős teljesítményt egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja a kerekek felé.

2022-től – és egyes versenysorozatokban már 2021-től – az új BMW M4 GT3 váltja a BMW M6 GT3 modellt a BMW privát színekben versenyző csapatai számára elérhető portfólió csúcsán. A BMW M6 GT3 2016 óta a BMW M GmbH motorsport-palettájának zászlóshajója, amely már bemutatkozása évében megnyerte a Spa-Francorchamps 24-órás versenyét, két évvel később pedig ugyanitt kettős győzelmet ünnepelt.

Az új BMW M4 Coupé álca nélküli bemutatkozása előtt még hátravan néhány intenzív versenypályás teszt. Miközben a modell hivatalos világpremierjét 2020 szeptemberére tervezi a gyártó, a MotoGP pontokért és helyezésekért versenyző pilótái közül egyvalaki személyesen, már néhány nappal az M4 Coupé Red Bull Ringen történt bemutatkozása után átélheti a BMW M GmbH új ikonjának vezetési élményét. Az augusztus 21-23. között megrendezett „BMW M Grand Prix of Styria” nagydíj győztese, Miguel Oliveira ugyanis az új BMW M4 Coupé egy exkluzív példányával lett gazdagabb.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/