/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: elektromos mobilitás mozgáskorlátozottaknak

2021. február 11. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A mobilitás az önállóságot és a függetlenséget jelenti életünkben, meghatározza életminőségünket és biztosítja a szociális kapcsolattartást. Éppen ezért társadalmunk alapvető igénye. Különösen a mozgáskorlátozottak függenek a mobilitásukat biztosító eszközöktől, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy dolgozhassanak és társasági életet élhessenek.

eVito Tourer mit Umbau zur Beförderung von Rollstuhlfahrern

A mozgáskorlátozott személyek utazási lehetőségének biztosítása a Mercedes-Benz Vans számára is kiemelt terület, ezért az ő életüket megkönnyítő megoldásokat a vállalat már gyárilag, vagy partnereivel végzett átalakításokkal nyújtja járműveiben.

A helyi kibocsátásmentes közlekedésre történő átállással a mozgáskorlátozott személyek vagy az őket kiszolgáló szállítóvállalatok is kihívás előtt állnak, hogy megfelelő közlekedési eszközök álljanak rendelkezésükre.

A teljesen elektromos Mercedes-Benz eVito Tourer hosszú karosszériaváltozata (5370 mm) már kerekesszékes hozzáférésű változatban is rendelhető. Az ammerlandi Apenben található AMF-Bruns GmbH & Co. KG-vel közösen készült el az az átépítés, melynek során a jármű hátsó részét kerekesszékes felhajtásra alkalmas rámpával egészítették ki.

A nagyméretű hátsó kivágás kb. 1500 mm-es áthaladási magassággal rendelkezik, amely a beépített, csúszásgátló rámpával együtt egyszerű és akadálymentes bejutást kínál a belső térbe. A rámpa különösen könnyen kezelhető és gyorsan átalakítható rakodófelületté. A személy- és kerekesszék-rögzítő rendszer segítségével a biztonságos utazás garantált, az elülső rögzítésre pedig extra hosszú rögzítőöv szolgál.

eVito Tourer mit Umbau zur Beförderung von Rollstuhlfahrern

Az utastér mélyített padlója nagyvonalú helykínálatot biztosít: hátul kb. 1450 mm-es hasznos magasság várja a mozgáskorlátozott utazót. Elöl pedig a vezető mellett akár még öten is helyet foglalhatnak. A második üléssorban opcionálisan ledönthető és kinyitható ülések teszik még rugalmasabbá a modell használatát további utasok számára, amennyiben éppen nem szállítanak kerekesszéket.

A jármű nem csak olyan szállítószolgálatok számára alkalmas, amelyek szeretnék a mozgáskorlátozott személyek helyi emissziómentes szállítását megvalósítani. A megoldással akár taxitársaságok is új ügyfélkörhöz juthatnak, aktívan hozzájárulva a mozgáskorlátozottak mobilitásának elősegítéséhez.

Az új Mercedes-Benz eVito Tourert egyébként egy maximálisan 204 lóerő és 362 Nm nyomaték kifejtésére képes villanymotor hajtja, amelyet egy 90 kWh kapacitású akkumulátor lát el energiával. A WLTP mérései szerint az eVito 358 kilométert tud egy feltöltéssel megtenni. A töltési idő fali töltőről vagy nyilvános töltőállomásról (AC töltés, max. 11 kW) kevesebb, mint 10 órát vesz igénybe. 50 kW-os DC gyorstöltéssel a művelet csak kb. 80 percig tart (10-80%), az opcionális 110 kW-tal pedig csupán 45 perc alatt elérhető a 80%-os töltöttség. A maximális sebesség 140 km/óra, de kérésre 160 km/órára növelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/