/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: életre kelt a Volán Tefu

2021. augusztus 25. 15:25   |   Autoblog
címkék:  

A X. Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó szolgáltatta a helyszínt a hazai szállítmányozás történelmének egyik legismertebb cége és egyben a Waberer’s cégcsoport jogelődje, a Volán Tefu Rt. megidézéséhez, méghozzá egy újabb emlékszerelvény leleplezésével.

A Volvo Hungária Kft. a cégcsoporttal közösen – a Hungarocamion felelevenítése után – most Batyu Pityu és a Tefu logó híres csigavonalának életre keltésével állít emléket a múltnak. Ez a szerelvény ugyanakkor már egy lépéssel a jövőben is jár, hiszen LNG, azaz cseppfolyósított földgáz meghajtással mutatja az utat a zöldebb jövő felé.

„1948-ban alapították Magyarország első autóközlekedési cégét, amely 1961-ben lett tiszta profilú teherfuvarozó vállalat és vette föl a Tefu nevet– idézte a múltat Hajdúszoboszlón, az emlékszerelvény átadásakor Barna Zsolt, a WSZL ügyvezető igazgatója és a Waberer’s International operációs vezérigazgató-helyettese. Idén éppen 60 éves tehát ez, a magyar szállítmányozás iparában ikonikusnak mondható cég és a védjegyének számító csigavonalas dizájn. A Batyu Pityuként ismert figura az 1980-as évek közepétől mosolyog a kamionok oldalán.

„A Volán Tefu Magyarország valaha volt legnagyobb fuvarozó vállalata, amely a csúcsidőszakban nagyságrendileg 10000 főt is foglalkoztatott és az egész ország logisztikájáért felelt” – folytatta Barna Zsolt. Wáberer György és társai 1994-ben privatizálták a Volán Tefu Rt.-t, majd 2002-ben felvásárolták a Hungarocamiont, ezzel létrejött hazánk piacvezető szállítmányozási és logisztikai szolgáltatója, amit ma Waberer’s cégcsoport néven ismerünk.

A Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s cégcsoport közös története is közel ilyen régre tekint vissza. 2019-ben a stratégiai partnerség egyik mérföldkövének állított emléket a Volvo Trucks Hungary, amikor megalkotta hungarocamionos emlékszerelvényét. Most pedig a másik jogelőd, a Volán Tefu színeiben elevenedett meg egy szerelvény a két cég együttműködésében.

Bátran mondható viszont, hogy itt csak a sárga-kék, csigavonalas megjelenés a retró, minden más nagyon is jelenkori, sőt, már egy lépéssel a jövőben is jár, hiszen a Batyu Pityus ponyvával ellátott félpótkocsit egy legújabb generációs, LNG cseppfolyósított földgáz meghajtású, 460 lóerős Volvo FH nyergesvontató húzza. A szerelvény először a hazai utakon, később nemzetközi viszonylatban fogja fuvarfeladatait ellátni a Waberer’s megbízásából.

A Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s cégcsoport is nagyon büszke arra, hogy ennek az alternatív üzemanyaggal meghajtott járműnek a forgalomba állításával fontos lépést tettek a zöldebb jövő felé. Az LNG-üzemű teherautóknak ugyanis akár 30%-kal is alacsonyabb a széndioxid-kibocsátásuk, úgy, hogy közben ugyanazt a megbízható teljesítményt nyújtják, mint a dízel változatok.

„Látszik a nyitottság a piacon az alternatív hajtásláncok vonatkozásában, ezért a Volvo Hungária Kft. egy másik LNG meghajtású autót is üzembe állít, amit ügyfeleink rendelkezésére bocsátunk tesztelési célra” – mondta el az átadáskor Hajdúszoboszlón Fáczán Gergely, a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója. Ezzel a Volvo Trucks Hungary megkezdte a gázüzemű Volvo modellek értékesítését Magyarországon, ahol jelenleg kettő LNG-t forgalmazó töltőállomás működik, de az infrastruktúra a tervek szerint a közeljövőben tovább fejlődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/