/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Észak-Amerika új hipersportautója

2020. február 09. 15:40   |   Autoblog
címkék:  

Több mint tíz évnyi tervezés, mérnöki munka és fejlesztés után elkészült az SSC Tuatara, Amerika új modern hipersportautója, amiből 100 darabot fognak gyártani. A Tuatara a sebességi világrekorder SSC Ultimate Aero utódja és akár 482 km/órás sebességre is képes lesz.

Az SSC Tuatara dizájnjáért Jason Castriota felel, aki egy gyönyörű, rendkívül aerodinamikus formát álmodott meg. A Tuatara légellenállási együtthatója 0.279, amely a legjobb érték a hipersportautók között. A Tuatara utascellája és karosszériája robusztus szénszálas műanyag; a gyűrődőzónákkal kialakított karbon váz nagyon magas szintű biztonságot nyújt. A 4,6 méter hosszú, 2 méter széles és 1 méter magas Tuatara száraz tömege mindössze 1247 kilogramm, ami elképesztően jó érték.

A jármű középre beépített erőforrását a Nelson Racing Engines vállalattal közösen fejlesztették ki. Az 5,9 literes, ikerturbós V8-as aggregát 91-es oktánszámú üzemanyaggal 1350, E85 bioetanollal pedig 1750 lóerőt pumpál ki magából. Az erőátvitel feladatát egy CIMA 7-sebességes automata váltóműre bízták, amely pálya üzemmódban villámgyors, 100 milliszekundum alatti váltásokra képes. A menetteljesítményekről egyelőre még semmit sem lehet tudni, de a tervezett végsebességet 482 km/órában állapították meg.

A Tuatarába számos olyan rendszert szereltek, amellyel szabályozható a lengéscsillapítás, a hasmagasság, a kezelhetőség, a gyorsulás, a fokozatváltás és az általános vezethetőség. Az alapértelmezett beállítás a Sport mód, amely elöl 10, hátul 11,4 centiméteres hasmagasságot és kényelmes karakterű váltásokat jelent. Pálya üzemmódban a hidraulikus futómű lejjebb ereszti az autót, elöl 7, hátul 8,2 centiméterre, a felfüggesztés pedig extrém üzemmódba vált át, megváltozott geometriával. Ezzel párhuzamosan a váltómű reakciója felgyorsul, s működésbe lép a hátsó szárny, amely a sebességtől függően a magasságát és a lapátszögét is variálja. Utóbbi légfék funkciójával a fékezést is segíti.

A Shelby Super Cars North America összesen 100 darab Tuatara hipersportkocsit fog gyártani. A márka egyetlen hivatalos dealere pedig a new yorki Manhattan Motorcars.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/