/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: észbontó négyüléses hiperkupé Angliából

2020. november 27. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

Az előttünk eddig ismeretlen, brit Naran Automotive előrukkolt egy lenyűgöző megjelenésű, pokolian gyors négyüléses kupéval, amely a Naran nevet viseli. A front-középmotoros, összkerékhajtású sportkupé kivételes dolgokra képes: 2,5 másodperc alatt gyorsul százra és eléri a 370 km/órás sebességet. 49 darabot készítenek majd belőle.

TheNaranhigh-res1

A Naran Automotive nemzetközileg elismert autóipari szakembereket hozott tető alá, akik megalkották a Narant. A márka vezető formatervezője például Jowyn Wong, a Wyn Design alapítója és olyan hipersportautók megálmodója, mint az Apollo IE és a De Tomaso P72. A szín- és anyagtervezésért Kate Montgomery felel, aki korábban az Aston Martin Lagondánál dolgozott. A Naran 5 literes ikerturbós V8-as erőforrása Németországban készül a Racing Dynamics részvételével, a menetdinamikai fejlesztéseket pedig az EY3 Engineering és Daniel Mense irányítja, aki a világrekorder NIO EP9 villanyautón is dolgozott.

A Naran az első tesztek alapján 2,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 96 km/órára, 160 km/órára 4,56 másodperc alatt jut fel, a végsebessége pedig a 370 km/órát is meghaladja. Mindez az összkerékhajtásnak és az 1048 lóerős és 1036 Nm nyomatékú 5 literes turbómotornak köszönhető. Emellett a Naran egyedi aerodinamikai megoldásai révév 1377 (!) kilogramm leszorítóerőt termel, ami jobb egy GT3-as versenyautó értékénél.

TheNaranhigh-res2

A négykerék-hajtási rendszer minden körülmények között kiváló tapadást nyújt, ám ha a sofőrnek bolondozni támadna kedve, átkapcsolhatja kizárólag hátsókerék-hajtásra. A versenysportból származó felfüggesztés nagyon komoly, állítható stabilizátorokkal és Öhlins lengéscsillapítókkal szerelt. A magasság és keménység mellett még a kerékdőlés is állítható. A hidraulikus kormánymű és a karbon-kerámia fékrendszer ugyancsak nem utcai autókban megszokott megoldások.

A négyüléses Naran hiperkupé 2021 elején debütál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/