/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

A nap képe: Ez lett egy kisrepülő és a Ford találkozásából az autópályán

2015. április 10. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy leállt motorú kisrepülő hajtott végre kényszerleszállást egy autópályán Amerikában. A landolás nem sikerült tökéletesen, ugyanis egy arra járó Ford Fusionnel akadt össze a kisgép. Szerencsére csak minimális anyagi kár keletkezett.

Valószínűleg eléggé meglepődhetett az a Ford Fusiont (nálunk Mondeoként ismert) vezető hölgy, akinek autóját egy kényszerleszállást végrehajtó kisrepülőgép rongálta meg a minap Minnesota közelében, mivel 300 méteres magasságban egyszerűen leállt a gép rotorja.

Az 1979-es Mooney M20K-t így a pilótának a lehető legsimább terepre, azaz a közelben található autópályára kellett terelnie, hogy túlélje a kalandot. Csakhogy a csúcsforgalom külön kihívás elé állította a gép irányítóját, aki végül csak a Fusionnel akadt össze kisebb mértékben. Az autó oldalán jól kivehetők a propeller által okozott vágásnyomok, szerencsére az említett járműveken kívül más anyagi kár – személyi sérülés pedig egyáltalán – nem keletkezett.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ádám
2015-04-10 - 07:51

Leállt motorral, hogyan jár a légcsavar???

Berendi Péter
2015-04-10 - 08:12

Siklás közben a menetszél forgatja a propellert.


*/