/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Ezt az autót senki más nem tudná így megalkotni

2015. november 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Audi szemléltetvén, hogy mennyire előre haladt a technológiai fejlettség tekintetében, elkészítette az 1936-os Auto Union Typ C versenyautó 1:2 méretarányú modelljét 3D-s nyomtatással.

Hihetetlen dolgokra képesek manapság az autógyártók. Az Audi például a háromdimenziós nyomtatásban látja a jövőt. Ennek apropóján a cég el is készítette az 1936-os Auto Union Typ C versenyautó méretarányos másolatát ilyen technológiával.

Az eredetihez képest mindenben feleakkora négykerekűt fémporból készítették, amit egy lézerrel formáltak a kívánt méretűvé és alakúvá. A porban található fémrészecskék mérete a milliméter 15-40 ezred részét éri csak el, amely nagyjából az emberi haj átmérőjének a felét jelenti. Ettől válik igazán könnyen és pontosan alakíthatóvá, „forrasztás” után pedig hihetetlenül kötötté és tartóssá a hagyományos öntéssel és fröccsöntéssel szemben.

Az eredeti Auto Union Type-C

A négykarikás gyártó ráadásul már akár 24 centi hosszú és maximum 20 centiméter magas elemeket is képes így létrehozni eddigi 9 országban található összesen 14 ilyen gépe segítségével, de a cég folyamatosan igyekszik fejleszteni a gépek kapacitását és mennyiségét, hogy a közeljövőben sorozatgyártásokba is bevonhassák a most még drágának bizonyuló eljárást és a jelenlegi technológiával bonyolultabban előállított alkatrészeket gyorsabban és jobb minőségben kivitelezhessék.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

belax1
2015-11-07 - 14:22

azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ehhez a hangzatos “ezt az autót senki… ” címhez mit szólna egy igazi profi 3D nyomatással foglalkozó cég ???? Lehet, simán beperelné,( már ha egyáltalán tudják hol van MO …. ja és nem az Audi-t, hanem az okos újságírót perelnék ugyi… és meg is érdemelné..)… merthogy ennél ezerszer bonyolultabb-összetettebb dolgokat gyártanak és használnak sikeresen 3D technológiával… nem ilyen gyermekjátéknak is gyenge valamit…szóval a tanács: előbb olvass-tájékozódj, aztán firkálj firkász !!
(bár tudom: van megélhetési munka is… amit akár újságírásnak nevezett akárminek is nevezhetnénk..)… de ne tegyük ..bár ismerem a mondást is: amíg ló van, addig van lószar is, na meg veréb is …


*/