/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Ezt az autót senki más nem tudná így megalkotni

2015. november 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Audi szemléltetvén, hogy mennyire előre haladt a technológiai fejlettség tekintetében, elkészítette az 1936-os Auto Union Typ C versenyautó 1:2 méretarányú modelljét 3D-s nyomtatással.

Hihetetlen dolgokra képesek manapság az autógyártók. Az Audi például a háromdimenziós nyomtatásban látja a jövőt. Ennek apropóján a cég el is készítette az 1936-os Auto Union Typ C versenyautó méretarányos másolatát ilyen technológiával.

Az eredetihez képest mindenben feleakkora négykerekűt fémporból készítették, amit egy lézerrel formáltak a kívánt méretűvé és alakúvá. A porban található fémrészecskék mérete a milliméter 15-40 ezred részét éri csak el, amely nagyjából az emberi haj átmérőjének a felét jelenti. Ettől válik igazán könnyen és pontosan alakíthatóvá, „forrasztás” után pedig hihetetlenül kötötté és tartóssá a hagyományos öntéssel és fröccsöntéssel szemben.

Az eredeti Auto Union Type-C

A négykarikás gyártó ráadásul már akár 24 centi hosszú és maximum 20 centiméter magas elemeket is képes így létrehozni eddigi 9 országban található összesen 14 ilyen gépe segítségével, de a cég folyamatosan igyekszik fejleszteni a gépek kapacitását és mennyiségét, hogy a közeljövőben sorozatgyártásokba is bevonhassák a most még drágának bizonyuló eljárást és a jelenlegi technológiával bonyolultabban előállított alkatrészeket gyorsabban és jobb minőségben kivitelezhessék.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

belax1
2015-11-07 - 14:22

azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ehhez a hangzatos “ezt az autót senki… ” címhez mit szólna egy igazi profi 3D nyomatással foglalkozó cég ???? Lehet, simán beperelné,( már ha egyáltalán tudják hol van MO …. ja és nem az Audi-t, hanem az okos újságírót perelnék ugyi… és meg is érdemelné..)… merthogy ennél ezerszer bonyolultabb-összetettebb dolgokat gyártanak és használnak sikeresen 3D technológiával… nem ilyen gyermekjátéknak is gyenge valamit…szóval a tanács: előbb olvass-tájékozódj, aztán firkálj firkász !!
(bár tudom: van megélhetési munka is… amit akár újságírásnak nevezett akárminek is nevezhetnénk..)… de ne tegyük ..bár ismerem a mondást is: amíg ló van, addig van lószar is, na meg veréb is …


*/