/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Fennakadt a szalmabálán a ritka McLaren

2016. június 17. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Goodwoodban, az autósok Mekkájában sem áll meg az élet, és bizony, ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács, avagy a minél jobb időeredmény elérésének is megvannak a veszélyei. Ezt tapasztalta meg egy McLaren 675LT Spidert terelgető sofőr a pályáról lesodródva.

Ha közhelyesek akarunk lenni, akkor mondhatnánk, mindenkivel megeshet, hogy hibázik, csakhogy más helyzet egy Zsigulival a helyi bevásárlóközpont parkolójában fának koccanni és megint más egy 345 ezer dolláros (96,6 millió forintos) ritkasággal szalmát gyűjteni a goodwoodi gyorsasági pálya szélén.

Pedig a levehető tetejű brit sportautó jobb oldala a készített képek alapján eléggé megcsípte az ütközéscsillapító szegélyt, ugyanis első légterelője, kerékjárati íve, küszöbje, hátsó felnije és hátsó lökhárítójának széle egyaránt gyűjtött a lekaszált növényből.

A kocsival épp a jövő heti Lord March’s Goodwood Estate hegymászó versenyre készültek, amikor az egyik kanyarba túl nagy sebességgel érkezett a sofőr és a pályáról lesodródva egy szalmabála fogta meg. A szóban fogó gépjármű egyébként elvileg maga az autógyártó tulajdona, úgyhogy hamar – talán már a versenyre – visszaállítják eredeti állapotába.

Emlékeztetőül: a 675LT-ben az ülések mögött dolgozó 3.8 literes duplaturbós V8-asból a mérnökök az autó nevéhez hűen 675 lóerőt és 700 Nm-t hoztak ki, aminek köszönhetően 2,9 másodperc alatt katapultál álló helyzetből százra, s meg sem torpan 330 km/óráig. A brutális teljesítményt egy hétsebességes duplakuplungos automataváltó juttatja el a hátsó kerekek felé.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/