/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ford GT motor költözött a Mustang fenekébe

2015. június 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Családon belül kapott új szívet az 1970-ben gyártott Ford Mustang Mach 1, méghozzá egy Ford GT-től. Hiába néz ki teljesen gyárinak, az átalakítás után a lóerők már a vezető mögött tombolnak, míg a motorháztető alá többek között a tank került.

Vannak azok a fajta átalakítások, amik nem elvesznek egy autó értékéből, hanem még növelnek is rajta.

Egy amerikai férfi például úgy alakította át 1970-es Ford Mustangját, hogy az kívülről teljesen eredetinek tűnjön. Meg kell hagyni, jól mutat az aszfalton a narancssárga-fekete színvilágban pompázó 45 éves izomautó, azonban a lényeg a lemezek alatt rejlik.

Miután a motorháztető alatt eredetileg lakó 5.8 literes Cleveland V8-as 250 lóereje már kevésnek és gazdaságtalannak bizonyult, a Mustang tulajdonosa úgy gondolta, szerez bele valami korszerűbb és erősebb aggregátot. Így jutott el végül a Ford GT 5.4 literes, feltöltős benzinégetőjéhez, melyet a jobb súlyeloszlás – és még ki tudja mi – érdekében a csomagtartóba ültetett át.

Így pedig megszabadult az első tengely a ránehezedő jókora tömegtől, a géptető alá pedig beköltözött a benzintank. de mielőtt beépítették volna hátra a motort, még egy komoly merevítést kellett a csomagtartóba beépíteni, hogy legyen mire építeni a blokkot, és hogy nagyobb szilárdsága legyen a hátsó fertálynak.

Hogy mit bír ezek után a Mach 1-es? Talán árulkodó lehet a 200PLUS rendszámtábla, mely valószínűleg a végsebességre lehet egy utalás (200 mérföld/óra, azaz nagyjából 321 km/óra)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/