/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: ilyen Porsche 911 Turbo nem lesz még egy

2021. július 31. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche Latin America és a Porsche Mexico az ország legsikeresebb autóversenyzőjének emlékére összeállíttatott egy különleges Porsche 911 Turbo S modellt. A 911 Turbo S ‘One of a Kind’ Pedro Rodríguez, ahogy a neve is sugallja, egyedi darab marad és később jótékony célra elárverezik majd.

Két Formula 1-es futamgyőzelemmel, egy Le Mans-i 24 óráson és négy Daytona-i 24 órás versenyen aratott győzelmével Pedro Rodríguez kétségtelenül a legsikeresebb mexikói autóversenyző. Karrierje során 11 World Championship of Makes (a mai WEC elődje) futamgyőzelmet is aratott, és segített a Porschénak megnyerni a sorozatot 1970-ben és 1971-ben. A 11 győzelméből 8-at pedig Porsche 917 KH versenyautóval aratta, amely a Gulf Oil színeiben pompázot

Ötven évvel azután, hogy Rodríguez életét vesztette a Norisring utcai pályán, a Porsche Latin America és a Porsche Mexico egy különleges 911 Turbo S modellre adott le megrendelést. A Porsche 911 Turbo S ‘One of a Kind’ Pedro Rodríguez nemcsak a híres pilóta előtt tiszteleg, hanem a Porsche 917 KH versenyautó előtt is, amellyel a mexikói pilóta győzelmei többségét aratta. A 911 Turbo S-t az ikonikus Gulf kék-sárgára festették, az egyedi dizájnú, központi csavaros könnyűfém felnik pedig fényes feketében pompáznak. Az első fedélen, az ajtókon és a bal hátsó sárvédőn fehér alapon fekete 2-es rajtszámok láthatók.

A B-oszlopon egy egyedi plakettet helyeztek el, amelyen a 917 KH sziluettje látható a mexikói zászló színeiben, mellette Rodríguez aláírásával. Ugyanezek a részletek jellenek meg a karbon küszöbléceken is. Az utasteret kompletten sötétkék bőrbe húzták, és narancssárga szegélyvarrást alkalmaztak. A 917 KH sziluettje a fejtámlákon is feltűnik. Rodríguez aláírása a könyöklőn és a karbon műszerfali dekoráción is megjelenik. Újabb egyedi megoldásként az autó kulcsát is Gulf kékre fényezték.

A Porsche 911 Turbo S “One of a Kind” Pedro Rodríguez modellt még idén el fogják árverezni. A bevételt különböző karitatív célokra fordítják majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/