Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: India is előállt saját szuperautójával

2015. április 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az indiai Mean Metal Motors bemutatta terveit egy saját készítésű sportautóról, melyet M-Zero névvel illetett. Bár a négykerekű egyelőre csak számítógépen létezik, ha sikerül befektetőt találni, hamar valósággá érhet a menő forma.

Egy friss indiai vállalkozás, a Mean Metal Motors bemutatta első – képzeletbeli – autóját, az M-Zerót. A modell az ország első szuperautója lehet, ha beindul gyártása.

Márpedig ehhez megvannak a számítógépes grafikák (rögtön kétféle elképzelés), amik mellé egy „skandináv ország” adná a megfelelő technikát. Ez alatt a manufaktúra emberei egy hibrid hajtásrendszert értenek, amelynek feje egy 4.0 literes V8-as biturbó aggregát 800 lóerő körüli maximális teljesítménnyel, ezt pedig egyszerre két elektromotor egészítené ki egyelőre ismeretlen erővel.

A benzines egység persze a két tengely között helyezkedne el, így tökéletessé téve a súlyeloszlást, vagyis az autó kanyarodási és fékezési képességeit. A mindössze négyméteres hosszúságú sportverda alacsony tömegéért a szénszálas önhordó karosszéria felelne, így könnyedén elérhető volna a három másodperces százas sprint, illetve a 320 km/órát meghaladó végsebesség.

Az alábbi képeket elnézve csak remélhetjük, hogy megvalósul a jónak ígérkező terv.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!