/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Itt a kínai Volkswagen Amarok

2015. január 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A kínai Jiangling büszkén jelentette be T7 névre hallgató pickupját. A gond csak az, hogy ez egy más jelvényt kapott Volkswagen Amarok, legalábbis első ránézésre. Persze a beltér már köszönőviszonyban sincs az eredetivel, ahogy valószínűleg a biztonság sem.

Az a vicces, hogy a cég saját bevallása alapján is „nehezen halnak az öreg szokások”, vagyis egyelőre nem hagyhatják abba a kínaiak egyes európai sikermodellek lemásolását. Hogy miért? Talán mert így könnyebben el tudják adni a már bevált külsőt kapott modelljeiket, illetve efféle tervezőgárdára sem nagyon kell költeniük.

Persze az már más kérdés, hogy a belteret legtöbbször baltával faragják olcsó fröccsöntött műanyagtömbökből, a megbízhatóság sem szokott előkelő helyen szerepelni, illetve ezen autók legnagyobb Achilles-ina a biztonság, ahol rendszerint elvéreznek lovaskocsikéhoz hasonló védelmükkel.

Talán más lesz ebben a Jiangling Motors T7 névre keresztelt megoldása, amibe a hírek szerint kétféle erőforrást kérhetnek a jövendőbeli vásárlók. Az egyik az Isuzutól érkező 2.8 literes turbódízel 102 lóerővel (75 kW), a másik egy 2.2 literes benzines egység 111 lóerő (82 kW) kíséretében. Egyébként vicces, hogy rögtön két dolgot is nyúlt a kínai gyártó a németektől, hisz a nyilvánvaló külső mellett a Volkswagen a Transporter szériát nevezi el mindig nagy t betű és az aktuális sorozatszám segítségével – bár jelenleg még a Transporter T6 jön csak májusban, így ezzel a távol-keletiek megelőzték vetélytársukat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/