/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: James Bond ma ezzel merülne alá

2017. február 21. 10:50   |   Autoblog
címkék:  

Idén 40 éves az egyik legjobb James Bond film, A kém aki szeretett engem. A film legikonikusabb szereplője pedig kétségtelenül a kétéltű Lotus Esprit S1, melynek a Lotus most elkészítette a szellemi utódját.

A speciális kivitelű Evora Sport 410 modell az 1977-es Esprit S1 szellemét idézi fel. Számos egyedi dizájnmegoldást vonultat fel, amelyek az eredeti, szárazon és vízen is csúcsteljesítményt nyújtó szuperautóra emlékeztetnek.

A kocsin a legszembeötlőbb a lökhárítókra is kiterjedő fehér szín, amelyet szénszálas elemekkel kombináltak. Az autóra módosított első lökhárító került fel, a tető karbon, akárcsak a motortakaró elem, amely azonban fele részben lamellázott, fele részben fényezett, mintha felnyitható lenne. A karosszérián fekete elválasztó csík fut végig, a B-oszlopon pedig az Esprit stílusában rajzolt Evora felirat látszik.

Az utastérben Tartan mintás karbonvázas sportülések és ajtópanelek emlékeztetnek az Esprit S1-re, az Alcantara kárpitozású műszerfalat és középkonzolt piros szegélyvarrás díszíti, a váltógomb pedig fából készült.

A lemezek alatti technika nem változott, az Evora Sport 410-et 3,5 literes feltöltött V6-os benzinmotor hajtja, 410 lóerős teljesítménnyel és 420 Nm-es nyomatékkal. 3,9 másodperc alatt gyorsítja az 1280 kg tömegű sportkocsit 96 km/órára. Természetesen más dimenzióban mozog, mint az eredeti Esprit S1, melynek 2 literes, 160 lovas motorja 8 másodperc körüli sprintet és 214 km/órás végsebességet tett lehetővé. Viszont az mély vízben is tudott közlekedni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/