/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ken Block új 1400 lóerős versenyautója

2022. május 20. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Ken Block és a Hoonigan Racing Division leleplezte új versenyautóját, amelyet a BBi Autosport állított négy kerékre. A Hoonipigasus, ahogy nevezik, egy klasszikus 911-re emlékeztet, valójában teljesen egyedi építés, extrém karosszériával, 1400 lóerős középmotorral és speciális pink festéssel.

Ken Block nemrég elárulta, hogy a legendás Pikes Peak-i Hegyi Felfutó Verseny az egyik fő oka annak, hogy raliversenyző vált belőle. Mindig is szeretett volna elindulni a nagy megmérettetésen, s persze új rekordot felállítani. A számára épített 1400 lóerős fenevaddal pedig erre valós esély is van.

A PPO (Pikes Peak Open) osztályban induló Hoonipigasust egy 4 literes ikerturbós hathengeres boxermotor mozgatja, félelmetes 1400 lóerős teljesítménnyel. Az erőforrást nem hátulra, hanem a hátsó tengely elé, középre építették be és természetesen mind a négy kerék hajtott. Mivel a versenyautó csupán 1 tonnát nyom, elképesztő menetteljesítménnyel lehet számolni.

A karosszéria megkapta az összes szükséges módosítást, amely elengedhetetlen a hegyi száguldáshoz. Masszív első splittert, gigantikus hátsó szárnyat és óriási diffúzort szereltek rá, amelyek gondoskodnak a hatalmas leszorítóerőről. A kocsi egyedi külalakját Trouble Andrew, azaz Guccighost álmodta meg; ehhez az 1971-es Porsche 917/20 Le Mans versenyautó ikonikus Pink Pig festése adta számára az inspirációt.

A Hoonipigasus debütáló futama a Pikes Peak-i Hegyi Felfutó Verseny lesz, amelyet június 26-án rendeznek és a 100. lesz. Ken Block célja hogy megszerezze az összetett első helyet a „világ legbetegebb 911-esével”.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/